HomeEnergiebronnen

Windenergie van Wynmolepark Nijkerkerpolder BV

Windenergie van Wynmolepark Nijkerkerpolder BV

Het Windmolenpark Nijkerkerpolder in de Friese plaats Marrum is opgezet door een aantal agrariërs uit de omgeving. Het heeft even geduurd, maar sinds 2008 wekken de zeven windmolens goeie energie op voor ongeveer 3300 huishoudens!

Meer over deze bron

Het is buitengewoon dat de realisatie van een windmolenpark 14 jaar duurt. ‘Maar Friezen zijn echte doorzetters! ‘Als collectief een project van dit formaat neerzetten is toch prachtig’, geeft een van de initiatiefnemers aan. Nu wekken ze op deze windrijke locatie dichtbij de kust al jarenlang energie op voor duizenden huishoudens.

De initiatiefnemers kwamen er destijds achter dat ze allen individueel van plan waren hun bedrijf te verbreden met een duurzame energietak. In plaats van verschillende losse windturbines te plaatsen, zijn de boeren bij elkaar gekomen om samen een windmolenpark aan te leggen.‘Dit is niet alleen veel efficiënter, maar ook nog mooier!’

Ook goeie energie ontvangen van Windmolenpark Nijkerkerpolder? Meld je dan nu aan!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.