HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van LontZon

Zonne-energie van LontZon

In 1923 richtte de overgrootvader van Jetze en Gerard Lont Bouwbedrijf Lont op. De onderneming ging van generatie op generatie en nu, 96 jaar later, staat Jetze Lont aan het roer. Elke generatie voegde iets unieks toe aan het bedrijf. Zo ook Jetze en Gerard. Naar het idee van hun vader installeerden zij 3660 zonnepanelen op het industrieterrein De Wissel in Sint Annaparochie, waarmee zij genoeg energie opwekken voor ruim 315 huishoudens. Naast bouwen, zit het rentmeesterschap in hun DNA en willen zij impact hebben op het gebied van duurzaamheid. Met het realiseren van dit zonnepark zijn ze hierin geslaagd.

Meer over deze bron

‘Familie Lont is altijd al innovatief en duurzaam bezig geweest.’ zegt Jetze. ‘En dat is ook de reden dat we, als een van de weinige middelgrote bouwbedrijven van Friesland de economische crisis hebben overleefd.’ voegt zijn broer Gerard daaraan toe. Bouwbedrijf Lont was één van de eerste met kunststof kozijnen en verdiepte zich al vroeg in het isoleren van woningen om zo energiearm en efficiënt mogelijk te bouwen. Daarmee liep het bedrijf op zijn tijd vooruit.

In 2016 legden de broers Lont al de eerste 160 zonnepanelen op het dak van het bouwbedrijf. ‘Maar dat was nog niet genoeg om energieneutraal te werken hoor!’ lacht Jetze. Sinds het zonnepark van Bouwbedrijf Lont in juni 2019 geopend is, is het bedrijf inclusief zijn bouwplaatsen energieneutraal wél volledig zelfvoorzienend. En daarnaast houden ze ook nog genoeg energie over voor ruim 315 huishoudens! Wil jij energie van Lont Bouwbedrijf inkopen? Vraag dan nu meteen een persoonlijk energie aanbod aan!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.