HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van familie Govers

Zonne-energie van familie Govers

Rian, die zich al jaren hard maakt voor duurzame initiatieven binnen haar gemeenteraad, vindt dat echte verandering begint bij jezelf. ‘Kijk hoeveel goede daken we in Nederland hebben, zonde om die dan niet volledig te benutten’, aldus Rian. Om haar eigen bijdrage te leveren heeft ze op verschillende schuren op het erf ruim 400 zonnepanelen laten installeren. Daarmee kunnen meer dan 35 huishoudens van goeie energie worden voorzien.

Meer over deze bron

Rian en Frank hebben jarenlang een champignonkwekerij gehad maar zijn daar inmiddels mee gestopt. Beide werken ze in de groenvoorziening en in de winter pakt Frank zijn liefde voor paddenstoelenteelt weer op met oesterzwammen en de champignonteelt in potten. Met een champignonteeltpot kunnen consumenten zelf champignons telen en vers eten vanuit het gemak thuis! De keuze voor zonnepanelen kwam echter van Rian, dagelijks probeert ze verandering teweeg te brengen. ‘Als je altijd maar doet wat je deed, krijg je wat je altijd kreeg’, Volgens Rian maak je op die manier geen stappen, en dat is natuurlijk wel de bedoeling. Daarom hebben ze inmiddels een elektrische auto en benutten ze de daken goed met zonnepanelen.

In de toekomst hopen ze nog 400 zonnepanelen meer op het dak te kunnen installeren. ‘Dan hebben wij in ieder geval ons uiterste best gedaan om een bijdrage te leveren aan een groenere wereld’.

Wil jij ook energie afnemen van Rian en Frank? Meld je dan nu aan of neem contact op voor een persoonlijk energieaanbod.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.