Zonne-energie van Woudenbergh

Tussen de weilanden in IJsselstein staat het woonhuis en de stallen van de boerderij van Jan en Petra van Woudenbergh. Familie van Woudenbergh houdt koeien, daarnaast hebben ze op de daken van de koeienstallen zonnepanelen laten leggen. Met die zonnepanelen wekken ze, naast hun eigen verbruik om, genoeg energie op om bijna 60 huishoudens te voorzien van goeie energie. En dit verkopen ze via Vandebron!

Meer over deze bron

Jan en Petra wonen en werken op hun boerderij de Pionier. De Pionier is een melkveehouderij waar zo’n 120 koeien worden gehouden. Jan heeft het bedrijf overgenomen van zijn vader, het boerenleven zit al generaties lang in de familie. Zo krijgt ook Jan nu versterking van zijn kinderen op de boerderij. Samen met de koeien, kippen en katjes die rondrennen op de boerderij, is het een echte beestenboel op de Pionier. Jan is een trotse boer, daarom wil hij ook meegroeien met het ondernemen van nu. Vandaar dat ze in 2015 geïnvesteerd hebben in een eerste groep zonnepanelen. Hiermee wekken ze genoeg goeie energie op voor hun eigen verbruik in het woonhuis en op de boerderij.

Maar hier blijft het niet bij. In 2019 is er nog een groep zonnepanelen geplaatst zodat ook andere huishoudens gebruik kunnen maken van de opwek van de zonnepanelen op de Pionier. ‘We gaan de schuur verder uitbreiden, dat betekent dat er meer dakoppervlak beschikbaar komt en we weer kunnen investeren in zonne-energie!’ vertelt Jan.


Wil jij ook goeie energie van de Pionier? Meld je dan nu aan!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.