HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Zonnepark Vlaamseweg

Zonne-energie van Zonnepark Vlaamseweg

Solar Securities Netherlands heeft het eerste zonnepark in Goes gerealiseerd. Er liggen 7200 panelen die 850 huishoudens kunnen voorzien van goeie energie en werd gebouwd op grond waarvoor geen bestemming was vanwege vervuiling. Uiteindelijk de opbrengst van dit zonnepark worden gebruikt om deze grond weer te verschonen, zodat het land op lange termijn weer kan worden gebruikt.

Meer over deze bron

De verwachting is dat de zonnepanelen er zo’n 25 tot 30 jaar zullen liggen. ‘Uiteindelijk is het doel om met behulp van dit zonnepark toe te werken naar een volledig CO2 neutraal Goes!’ zegt Solar Securities. Om dit te realiseren, werkt Solar Securities samen met lokale organisaties die zorgen voor zaken zoals het onderhoud en de installatie zelf. Zo houden ze het lekker lokaal.

De zonnepanelen liggen in een oost-west opstelling, wat betekent dat de zon vooral ’s morgens en in de namiddag op de panelen schijnt. Op deze momenten wordt er dus meer energie opgewekt, wat gunstig is voor het energienet: dit zijn namelijk de momenten dat het meeste energie wordt verbruikt door huishoudens.

Naast het project in Goes is Solar Securities bezig met projecten in Noord-Brabant, Zuid-Holland, Zeeland, Limburg en Gelderland, waar zij ook van plan zijn om zonneparken te realiseren. Solar Securities gaat zo innovatief mogelijk te werk en heeft voor deze nieuwe projecten bijvoorbeeld plannen met dubbelzijdige zonnepanelen. Doordat er dubbel zoveel goeie energie kan worden opgewekt, is dit nóg efficiënter. Wil jij deze innovatieve onderneming steunen en bijdragen aan de energietransitie? Vraag dan nu een persoonlijk energie-aanbod aan!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.