Zonne-energie van Familie Edens

Vlak aan de Duitse grens in Groningen ligt Bellingwolde, hier is een van de locaties van het akkerbouwbedrijf van André Edens te vinden. André verbouwt suikerbieten, tarwe en mosterdzaad en heeft op zijn locatie in Bellingwolde de opslag voor de machines, het stro en graan. Het halve dak van deze berging bestaat uit 969 zonnepanelen waarmee hij voor honderd huishoudens goeie energie opwekt.

Meer over deze bron

De boerderij is gebouwd door de opa van André’s opa en het is een echt familiebedrijf. Maar, André heeft zich inmiddels ook gespecialiseerd op een ander gebied; het installeren van zonnepanelen. Uniek aan deze installatie is dat de zonnepanelen zelf het dak vormen van de berging. Hierdoor wordt de berging natuurlijk verlicht en geventileerd en is er bovendien minder materiaal nodig.
‘Als je duurzaam bezig wilt zijn, moet je met je blik op de toekomst kritisch naar de kosten kijken.’ zegt André. Een belangrijke reden dus om zonnepanelen te installeren. Maar, er zit ook een duurzaam hart achter. Doordat André zijn stroom duurzaam opwekt wil hij de ecologische voetafdruk van zijn bedrijf verkleinen. In de toekomst wil hij zelfs nog een stap verder gaan door alle machines te laten draaien op waterstof.

Wil je ook goeie energie van André Edens? Vraag dan nu een persoonlijk energie aanbod aan.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.