HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Landbouwbedrijf Buiter

Zonne-energie van Landbouwbedrijf Buiter

In het Drentse Odoorn ligt het landbouwbedrijf van de familie Buiter. Het is een echt familiebedrijf, waar al vijf generaties lang aardappels, suikerbieten en granen worden geteeld. De boerderij is een gezellig aangezicht: in de tuin van de boerderij staan speeltoestellen voor de kinderen, hond Sam scharrelt over het erf en omdat de boerderij naast een Hunebed ligt, is het er een komen en gaan van toeristen.

Meer over deze bron

Rik Buiter werkt samen met zijn vader en zijn neef op de boerderij. Maar dat lag niet voor de hand: hij studeerde bedrijfseconomie en werkte lange tijd bij een bank. In 2013 besloot hij alsnog zijn hart te volgen en op de boerderij van zijn familie te gaan werken. Hij is inmiddels vader van een dochter en een zoon, en hoewel die laatste pas drie jaar oud is, hoopt Rik dat hij ooit in zijn voetsporen zal treden. ‘Te veel sturen is natuurlijk niet goed, maar het zou wel mooi zijn!’

Om ook voor hen een goede toekomst te garanderen, is duurzaamheid een belangrijk thema op de boerderij. Het bedrijf heeft van stichting Veldleeuwerik een duurzaamheidscertificaat ontvangen en in 2018 zijn er 860 zonnepanelen op de daken van de schuren geïnstalleerd, waarmee genoeg energie wordt opgewekt om zo’n 80 huishoudens van goeie energie te voorzien. Die energie verkopen ze via Vandebron. Wil je ook energie van de familie Buiter? Meld je nu aan!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.