Overstappen naar Vandebron

Vandebron biedt 100% groene energie van Nederlandse bodem. Overstappen is heel eenvoudig. Versnel je samen met ons de energietransitie? Lees hoe het werkt en stap over!

Stap over op groene energie

Overstappen is zo geregeld

In Nederland mag je zelf je energieleverancier kiezen. Vind je het belangrijk dat je alleen échte groene stroom afneemt van Nederlandse bodem? Stap dan over naar Vandebron. Wij zeggen je oude energiecontract gratis voor je op. Goed bezig zijn was nog nooit zo makkelijk!

Bereken je tarieven

Waarom overstappen naar Vandebron?

Als Vandebron-klant draag je direct bij aan positieve verandering. Kies je eigen energieproducent en je weet zeker waar je stroom vandaan komt én waar je geld naartoe gaat. Ondertussen zetten wij ons elke dag in om onze missie te halen: 100% groene energie in Nederland, en dat zo snel mogelijk.

Onze voordelen

Goeie energie

100% groene stroom uit Nederland

Uit betrouwbare bron

Altijd het eerlijke verhaal

Altijd grip op je energiezaken

Met onze bekroonde app

Groen verdienmodel

Ons verdienmodel is net zo eerlijk als onze energie. We maken geen marge op je stroomverbruik. Als klant bij Vandebron betaal je een laag, vast bedrag per maand, dat je kunt zien als abonnementskosten. Wat je daarnaast betaalt voor je stroom gaat rechtstreeks naar de energieproducent van je keuze.

Bereken je tarieven

Onze energiecontracten

Vast contract

Variabel contract

Dynamisch contract

Met een vast energiecontract voor stroom en gas zet je je tarieven voor een langere periode vast. Eén of drie jaar bijvoorbeeld. Zo weet je precies waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassingen te staan.

Een variabel energiecontract heeft een kortere looptijd. Prettig als je van meer flexibiliteit houdt, want je kunt elke maand overstappen. En wanneer de energieprijzen dalen, betaal je niet meer dan nodig.

Bij een dynamisch energiecontract schommelen de tarieven constant. Per dag of zelfs per uur. Door stroom op de groenste momenten te verbruiken, is het vaak ook het voordeligst.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen van energieleverancier klinkt misschien als een lastig proces. Maar het is eigenlijk zo gepiept. We zeggen zelfs je oude contract voor je op.

  1. Bereken je maandbedrag
  2. Kies de energiebron die bij je past
  3. Vul je gegevens in en druk op akkoord
Bereken je maandbedrag

Wat gebeurt er daarna?

  1. Je ontvangt je een welkomstmail, je contract en je inloggegevens. Vanaf dit moment heb je twee weken bedenktijd.

  2. Als je een slimme meter hebt, ontvang je een aantal werkdagen na je startdatum een bevestiging van het uitlezen van je meterstanden. Als je een conventionele meter hebt, ontvang je (meestal twee dagen) voor de start van levering een mail waarin wij je vragen om de meterstanden door te geven.

  1. Wij zeggen het contract bij je oude energieleverancier op en geven het door aan je netbeheerder.

  2. Je krijgt van je oude leverancier een eindnota toegestuurd voor je werkelijke gebruik. Je oude energieleverancier heeft wettelijk gezien zes weken de tijd om de overstap administratief in orde te maken. Het kan zijn dat je oude energieleverancier na de overstapdatum nog een termijnbedrag in rekening brengt. Die termijnbedragen worden verrekend op je eindnota, zodat je nooit dubbel betaalt.

Gratis overstappen

Overstappen naar Vandebron is gratis. Tenminste, als je je nieuwe contract in laat gaan op de datum dat je oude contract afloopt. Eerder kan ook, maar dan betaal je waarschijnlijk een overstapboete aan je oude leverancier. Heb je momenteel een variabel contract? Dan kun je elke maand overstappen zonder boete. Bij een dynamisch contract zelfs elke dag.

Met spoed overstappen

Met spoed overstappen naar Vandebron kan ook. Bel even met onze klantenservice en je kunt de volgende dag al klant zijn! Zelfs bij een spoedaanvraag behoud je gewoon de 14 dagen bedenktijd. Besluit je er binnen de bedenkperiode toch vanaf te zien, dan betaal je alleen voor je verbruik op de dagen dat we energie geleverd hebben.

Neem contact op

Bereken je energietarieven

Al meer dan 200.000 huishoudens hebben de overstap gemaakt naar écht groene energie uit Nederland en dragen via slimme oplossingen bij aan het versnellen van de energietransitie. Stap jij ook over?

Echte groene stroom, goede tarieven en bereikbare klantenservice

'Echte groene stroom, CO2 wordt hier in NL gecompenseerd ipv vage projecten in verre landen, goede tarieven ook voor terugleveren (zonnepanelen). Duidelijke website, duidelijk over tarieven, geen kleine lettertjes. En bereikbare klantenservice, je hebt snel iemand aan de lijn en je wordt goed en vriendelijk geholpen. Ik krijg allerlei goedkopere aanbiedingen maar voor een klein prijsverschil kies ik voor duurzaamheid, kwaliteit en service.' - Ad uit Den Haag

Betrouwbare en betaalbare leverancier

'Energie wordt geleverd tegen een goede prijs. Gemaakte afspraken zijn altijd nagekomen. Bovendien geeft de app duidelijke info.'- Teun uit Utrecht

Duurzaam

'Vandebron staat garant voor duurzaamheid. Voor mij het belangrijkste gegeven in de strijd tegen klimaatverandering. Het gebruik van schone energie komt op de eerste plaats.' - Geertruida uit Leimuiden