Home

Thuis

Energiekosten berekenen voor thuis

Al onze energie is gegarandeerd duurzaam en opgewekt in Nederland. Je kiest zelf waar je energie vandaan komt en waar je geld naartoe gaat. Je kunt ook bij ons terecht als je zelf energie opwekt, of wanneer je graag wil aansluiten bij een zonnecollectief. Zo versnellen we samen de energietransitie, door zoveel mogelijk huishoudens aan te sluiten op écht goeie energie.

Bereken je maandbedrag binnen één minuut

Vergelijk nu Vandebron energie

Wil je overstappen van energieleverancier? Heb je een aanbod gekregen van je huidige aanbieder en twijfel je of je dit moet doen? Speelt duurzaamheid een belangrijke rol in je keuze? Door de vele aanbieders is het soms moeilijk om een goede keuze te maken. Dat snappen we. Daarom kun je bij Vandebron nu ook energieleveranciers met elkaar vergelijken. Op basis van prijs, service en duurzaamheid vergelijk je de grote partijen met elkaar en kun je zelf kiezen welke leverancier het beste bij je past.

Zelf zonne-energie opwekken

We willen zoveel mogelijk stimuleren dat huishoudens zelfvoorzienend zijn. Daarom helpen we je graag met het installeren van eigen zonnepanelen. Voordat je van start kunt met het opwekken van goeie energie, is het verstandig om een zonnepanelencheck te doen. Afhankelijk van de ligging, grootte en helling van je dak in combinatie met je energieverbruik kunnen we inschatten wat in jouw geval de beste samenstelling van panelen zou kunnen zijn. Vervolgens zie je direct hoeveel je gaat besparen en kun je met één druk op de knop offertes aanvragen van gekwalificeerde installateurs bij jou in de buurt.

Samen zonne-energie opwekken

Via het Zonnecollectief koppelen we huishoudens die zonne-energie opwekken aan elkaar en aan huishoudens met een laag energieverbruik. Zo vullen we het tekort van de één aan met de overproductie van de ander. Alle deelnemers aan het Zonnecollectief krijgen 50% korting op de vaste leveringskosten. Wanneer je op jaarbasis meer zonne-energie opwekt dan je zelf verbruikt, koopt Vandebron deze elektriciteit van je over voor 10,5 ct per kWh (incl. BTW). Deze goeie energie verkopen we aan andere huishoudens die zijn aangesloten op het Zonnecollectief. Het afnemen van zonne-energie via het Zonnecollectief is iets duurder dan via onze normale energiebronnen. Dit betekent dat vooral huishoudens met een laag elektriciteitsverbruik voordeliger uit zijn door energie af te nemen via het Zonnecollectief.