10 oktober 2019

Vandebron in één minuut

Bij Vandebron kies je zelf waar je energie vandaan komt en waar je geld naartoe gaat. In een minuut leggen we uit wat Vandebron anders doet dan andere energieleveranciers.

Regelmatig krijgen wij de vraag: wat onderscheidt Vandebron van andere energieleveranciers? Want groen is toch gewoon groen? Waarom dus kiezen voor Vandebron? En is duurzame energie niet veel duurder dan ‘normale’ energie? Wij leggen je in een minuut uit wat Vandebron anders doet en hoe wij de energietransitie willen versnellen. Zo overtuig jij je vrienden en familie straks om ook over te stappen.

Leestijd 1 minuut 

Vandebron is in 2014 opgericht met een duidelijke missie: zo snel mogelijk naar 100% duurzame energie in Nederland. Via ons platform brengen we vraag en aanbod samen en bieden we innovatieve en slimme oplossingen voor energie. 

Grijze stroom in een groen jasje

Veel Nederlanders denken goed bezig te zijn: 70% van de huishoudens heeft een groene-stroomcontract, terwijl nog geen 15% van onze energie duurzaam wordt opgewekt. Precies: daar klopt iets niet. Veel energieleveranciers kopen in het buitenland certificaten voor groene energie, en plakken die op hun grijze stroom. Zo krijgen veel mensen zonder dat ze het weten grijze stroom in een groen jasje. Niet eerlijk, en niet duurzaam. Bovendien verdienen ouderwetse energiebedrijven meer geld naarmate jij meer energie verbruikt. 

Het verdienmodel van Vandebron

Vandebron doet het anders. Wij bieden alleen energie aan die duurzaam wordt opgewekt op Nederlandse bodem. Goeie energie, noemen we dat! Wij maken geen marge op je stroomverbruik: je betaalt een vast laag bedrag per maand, dat je kunt zien als abonnementskosten. De rest van je geld dat je betaalt voor je stroomverbruik gaat rechtstreeks naar jouw energiebron. Zo stimuleren we laag energieverbruik, want hoe minder jij verbruikt, hoe meer huishoudens wij op een bron kunnen aansluiten!

Via ons platform kies je zelf je energiebron. Een windmolen op het erf van een boer in Friesland bijvoorbeeld, een zonnedak op een groot bedrijf of een biocentrale die tuinafval omzet in stroom. We verkopen alleen energie die daadwerkelijk door onze energiebronnen wordt opgewekt. Zo kunnen we niet méér verkopen dan we opwekken, en ben je als klant verzekerd van écht goeie energie.

Ondertussen werken we hard aan handige toepassingen die ons kunnen helpen onze missie te behalen. Onze dienst Slim laden bijvoorbeeld, waarmee we door het laden van elektrische auto’s het energienet beter in balans kunnen houden en steeds minder afhankelijk zijn van kolencentrales.

Bij Vandebron geloven we in een fossielvrije wereld en een duurzame, eerlijke en transparante energiemarkt. Daar werken we hard aan - vol goeie energie, elke dag weer. Help je mee?

Geschreven door Isabelle Cannoo

Isabelle Cannoo is Brand Manager bij Vandebron en zet zich dagelijks in om de wereld een stukje mooier te maken.

Deel dit artikel
Tags
Goeie energieVandebronSjoemelstroom