4 augustus 2021

Duurzaam onderweg in eigen land

Wil je op een duurzame manier touren door eigen land, maar beschik je niet over een eigen elektrische auto? Check dan deze groene opties eens!

Vorig jaar ontdekten we massaal hoeveel leuks ons eigen land te bieden heeft. En het is ook nog eens een duurzame manier van vakantie vieren! Je hoeft niet met het vliegtuig, je bent zo op de gewenste bestemming. Eerder deelden we al de tien mooiste autoroutes in Nederland die je met de elektrische auto kan ontdekken. Maar niet iedereen beschikt over een (eigen) elektrische auto. Daarom dit keer een aantal duurzame alternatieven voor vakantie in eigen land. 

Huur een elektrische MyWheels

Wil je toch graag die roadtrip door ons kikkerlandje maken, maar heb je (nog) geen elektrische auto? Huur er dan een! MyWheels wil de CO₂-uitstoot in Nederland drastisch verlagen. Dat willen ze niet alleen bereiken door het aantal auto’s in Nederland terug te dringen, maar ook door elektrische deelauto’s aan te bieden. Huren is zo gepiept en met de Vandebron-laadpas die erbij zit, laad je eenvoudig bij elke openbare laadpaal in Nederland. Via de Vandebron-app zie je bovendien eenvoudig waar de openbare laadpalen staan en welke direct beschikbaar zijn om op te laden.

Huur een Cargoroo

Het is niet altijd nodig om de auto te pakken om er even tussenuit te gaan. Soms is een dagje naar het park of een strand in de buurt net zo lekker! Woon je in omgeving Amsterdam, Utrecht of Den Haag, dan bieden de elektrische bakfietsen van Cargoroo de uitkomst. Cargoroo streeft ernaar om de steden filevrij te maken. Je laadt je picknickmand, boodschappen of kinderen eenvoudig in de bak en fietsen maar. Je hoeft enkel de app te downloaden, er zitten geen abonnementskosten aan. Betalen doe je per minuut. Zie je een perfecte plek om even te pauzeren? Onderweg zet je hem op slot waar je wilt. Ideaal voor dagjes uit of je boodschappen dus!

Tour per scooter

Ongetwijfeld heb je ze in de steden al vaak voorbij zien komen: de elektrische deelscooters van bijvoorbeeld Felyx, Check of Go Sharing. Ideaal om je makkelijk te verplaatsen binnen de stad, maar ook leuk om juist eens de stad mee uit te gaan. Via de app vind je eenvoudig een beschikbare scooter in de buurt en kun je direct je tour beginnen. Ga je een dagje scooteren buiten de stad, controleer van te voren nog wel even goed de batterij van je scooter. Je kunt je rit namelijk alleen beëindigen in de aangewezen servicegebieden van de desbetreffende stad. 

Ga zelf aan de slag

Ben jij meer het type klusvakantie? En hou je van een creatieve en duurzame uitdaging? Ga dan net als Vandebron-klant Noël zelf aan de slag met een duurzaam vervoermiddel. Noël heeft eigenhandig zijn bakfiets omgebouwd tot autonome e-bike. De deksel van zijn ‘Solar Cargobike’ bestaat uit uitschuifbare zonnepanelen, waarmee de elektrische fiets wordt opgeladen. Per jaar fietst hij er zo 7.000 kilometer mee. Daar kom je wel een eind mee in Nederland!

Overweeg je binnenkort een eigen elektrische auto aan te schaffen? Vandebron biedt een totaalpakket voor elektrisch rijders en helpt je graag op weg! 

Geschreven door Margo van Gils

Margo is brand marketeer bij Vandebron en enthousiasmeert anderen graag over de energietransitie.

Deel dit artikel
Tags
Elektrisch rijdenKennisbank