5 mei 2021

Waarom de zomer hét moment is voor isoleren

In het voorjaar en de zomermaanden denk je wellicht niet direct aan het isoleren van je huis. Toch is deze periode het ideale moment om met isolatie aan de slag te gaan. Benieuwd waarom? Lees dan snel verder!

Houd de hitte buiten

Isoleren leent zich perfect voor het binnenhouden van de warmte in de winter. Maar wist je dat goede isolatie ook in de zomermaanden ervoor zorgt dat je huis lekker koel blijft? Met spouwmuurisolatie zorg je ervoor dat de warmte minder goed doordringt in je muren, dakisolatie houdt de warmte tegen die normaal via het dak naar binnenkomt en met vloerisolatie blijft je huis in de zomer langer koel. Met goede isolatie hoef je ‘s nachts dus geen plafonddiensten meer te draaien door de hitte! Hoe cool klinkt dat?

Direct besparen op je energiekosten

Voor wie denkt dat isolatie alleen in de winter financiële voordelen oplevert, heeft het mis. Ook in de zomer kan het in de kosten schelen. Je hoeft namelijk niet meer de hele dag de ventilator of airco aan te zetten. Een ander voordeel van isoleren in de zomer is dat je direct kunt profiteren zodra de eerste koudere dagen zich aandoen. De meeste mensen gaan zich pas in het najaar oriënteren op isolatie omdat ze merken dat het huis kouder wordt, terwijl jij er al comfortabel bij zit. 

Wees de massa voor

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun woning te isoleren. En dat is niet gek ook! Naast dat het beter is voor het klimaat, is isolatie ook financieel een aantrekkelijke investering. De overheid biedt subsidiemogelijkheden, je energierekening zal er lager van worden en een goed geïsoleerd huis is meer waard op de woningmarkt. De meeste mensen kiezen ervoor om in het najaar of de winter hun woning te laten isoleren, waardoor de wachttijden snel kunnen oplopen. In de zomer heb je hier geen last van en kun je vaak direct geholpen worden. 

Minder kans op problemen door het weer

Nederland staat niet voor niets bekend als een koud kikkerland. De kans op een bui is behoorlijk groot, vooral tijdens de wintermaanden. Dit kan het uitvoeren van bepaalde isolatiemaatregelen in de weg zitten, bijvoorbeeld door vocht in en rondom huis. Ook vorst kan roet in het eten gooien. In de zomermaanden laat de zon zich (gelukkig) regelmatig zien en kunnen bijna alle isolatiemaatregelen zonder problemen worden uitgevoerd.

Het isoleren van je woning is dus niet seizoensgebonden. Sterker nog, als je toch al van plan bent om het te laten doen dan is de zomer een perfect moment! Via onze isolatiechecker zie je direct of je huis geschikt is en hoeveel je kunt besparen. Wil je meer weten over isolatie en hoe Vandebron je daarbij kan helpen? Onze klantenservice staat uiteraard voor je klaar. 

Geschreven door Margo van Gils

Margo is brand marketeer bij Vandebron en enthousiasmeert anderen graag over de energietransitie.

Deel dit artikel
Tags
ActueelGroenDoenKennisbankKlimaatVandebron