1 april 2021

Terugblik GreenTech Hackathon

Van 31 maart tot en met 2 april 2021 vond onze GreenTech Hackathon plaats. We kunnen terugkijken op een succesvolle eerste editie.

Dit driedaagse evenement had als doel om met unieke oplossing te komen voor de uitdagingen van de partners Top Dutch Solar Racing en Hack the Planet, en voor een eigen Vandebron-challenge. Met de oplossingen konden de deelnemers o.a. een klimaatcheck van hun huis winnen via Klimaatroute en vrijkaarten voor de EV Experience. Op de tweede dag was er ook nog een inspiratiesessie georganiseerd met sprekers Florian Dirkse (The Ocean Cleanup), Thijs Suijten (Hack the Planet) en Heleen Klinkert (Nieuw Groen).

Het Groningse studententeam van Top Dutch Solar Racing zou deze zomer een tweejaarlijkse race gaan rijden in Australië, welke helaas niet door kon gaan door reisrestricties. Gelukkig konden ze wel mee doen aan onze GreenTech Hackathon. Eén team wist op basis van de beschikbare route- en weerdata een eindtijd te simuleren dichtbij de eindtijd van Top Dutch Solar Racing in 2019 kwam. Dit deden zij door code te schrijven die de data interpreteert en extrapoleert.

Voor Hack the Planet was het doel van de hackathon om nieuwe oplossingen te vinden voor hun project Hack the Poacher. De teams konden gebruik maken van datasets en de technische oplossingen achter de slimme camera traps die zij gebruiken om stropers te ontdekken in Afrikaanse natuurgebieden. De deelnemende teams kwamen o.a. met oplossingen voor applicaties rondom het in kaart brengen van stropers, en het verjagen van dieren die dichtbij stropers komen.

De eigen Vandebron-uitdaging was om aan de hand van een (klein) stukje van onze Elektrisch rijden-data een inschatting te maken van hoeveel laadsessies we in een bepaalde periode kunnen verwachten. Hiervoor is onder andere een dashboard ontwikkeld om de resultaten te visualiseren zodat ze voor iedereen inzichtelijk worden.

We willen iedereen bedanken die tijdens deze drie dagen heeft meegedaan aan de hackathon, als deelnemer of als partner!

Geschreven door Margo van Gils

Margo is brand marketeer bij Vandebron en enthousiasmeert anderen graag over de energietransitie.

Deel dit artikel
Tags
KennisbankImpactNatuurKlimaatTechVandebron