10 april 2020
Ga je verhuizen? Vijf verhuistips om op te letten bij je energiecontract!
Ga je binnenkort verhuizen? Dan heb je waarschijnlijk heel wat aan je hoofd. Er komt veel meer bij kijken dan enkel dozen inpakken. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van je energiecontract.
Om dit proces iets soepeler te laten verlopen geven we je 5 tips waar je op moet letten tijdens je verhuizing.
Tip 1: Voor het eerst een energiecontract nodig? Vergelijk eenvoudig verschillende leveranciers.
Ga je voor het eerst op jezelf wonen of ben je voor het eerst verantwoordelijk voor het regelen van je energie, dan is het begrijpelijk dat je door alle aanbieders het bomen door het bos niet meer ziet. Met onze energievergelijker kun je eenvoudig verschillende leveranciers met elkaar vergelijken op basis van prijs, service en duurzaamheid. Zo kies je zelf welke leverancier het beste bij je past!
Tip 2: Verhuis je energiecontract mee naar je nieuwe woning.
Misschien heel voordehandliggend, maar je energiecontract is persoonsgebonden en niet adresgebonden. Ga je verhuizen, dan kun je je energiecontract dus gewoon meeverhuizen! Wil je zeker zijn van energielevering op het moment dat je bent verhuisd? Geef dan minstens twee weken van te voren je nieuwe adres door aan je leverancier.
Tip 3: Het is mogelijk om tijdelijk op twee adressen stroom te ontvangen.
Heb je de sleuteloverdracht al achter de rug maar wil je eerst nog in je nieuwe huis klussen en schoonmaken voordat je definitief verhuist? Dan is het mogelijk om tijdelijk op twee adressen je stroom geleverd te krijgen onder dezelfde contractvoorwaarden. Zo hoef je niet bang te zijn dat je in een van de twee huizen zonder stroom te komt te zitten. Zit je bij Vandebron en wil je dit regelen? Neem dan contact op met onze klantenservice.
Tip 4: Tussentijds overstappen van energieleverancier? Houd rekening met een eventuele opzegvergoeding.
Wil je in je nieuwe huis stroom van een andere leverancier geleverd krijgen? Houd er dan rekening mee dat je misschien een opzegvergoeding moet betalen aan je oude leverancier. De hoogte van deze opzegvergoeding is afhankelijk van de resterende looptijd van je cotract en je verwachte verbruik.
Let op: je leverancier mag deze opzegboete per product (elektriciteit en gas) in rekening brengen. Neem je dus beide producten af en wil je deze levering allebei voortijdig beëindigen? Houd dan rekening met een dubbele opzegvergoeding.
Tip 5: Te laat met aanvragen? Doe een spoedaanvraag.
Door alle hectiek rondom de verhuizing ben je misschien vergeten om op tijd je verhuizing door te geven aan je nieuwe leverancier. In dat geval kun je ook een spoedaanvraag doen waardoor je in je bedenktijd al stroom geleverd krijgt. Uiteraard heb je ook bij een spoedaanvraag nog steeds recht op je bedenktijd. Besluit je na twee weken dat je toch naar een andere leverancier wilt overstappen, betaal je alleen voor de stroom die je geleverd hebt gekregen.
Geschreven door Margo van Gils
Margo is brand marketeer bij Vandebron en enthousiasmeert anderen graag over de energietransitie.