2 februari 2021

Marcel’s Green Soap en Vandebron: samen maken we Nederland schoner

Marcel’s Green Soap en Vandebron hebben een gezamenlijke missie: een schoner en groener klimaat.

Beide organisaties zetten zich in voor een gezonde planeet. Vandebron met haar goeie energie, Marcel’s Green Soap met zijn eco-vriendelijke zeep en verzorgingsproducten. En die twee hebben meer gemeen dan je zou denken.

Greenwashing

Op de eerste plaats zijn zowel Vandebron als Marcel’s Green soap bezig met ‘greenwashing’ - ieder op hun eigen manier. Binnen de energiemarkt zijn er nog steeds veel energieleveranciers die hun energie groenwassen met buitenlandse Garanties van Oorsprong. Niet eerlijk en niet duurzaam! Bij Vandebron pleiten we daarom voor een eerlijke en transparante energiemarkt, zónder groengewassen energie. Ook voor Marcel’s Green Soap is groenwassen dagelijkse kost, maar dan in de positieve zin van het woord. Zij willen mensen er juist bewust van maken dat je ook op een groene manier kunt schoonmaken. Het kan toch niet zo zijn dat we ons huis schoonmaken, maar dat de wereld om ons heen alleen maar viezer wordt.

Kleine moeite, grote impact

Daarnaast zijn Vandebron en Marcel’s Green Soap ontstaan vanuit dezelfde gedachte: de oprichters zagen hoe het er in de markt aan toe gingen en dachten: dat moet en kan anders, op zo’n manier dat de wereld er schoner van wordt. Zónder dat consumenten ervoor hoeven in te leveren op hun gebruiksgemak. En dat is gelukt! Als consument hoef je alleen een bewuste keuze te maken voor energie en zeep, Vandebron en Marcel’s Green Soap doen de rest. Een kleine moeite, maar wel eentje met grote impact. 

Wist je bijvoorbeeld dat er in Nederland elke week 10 miljoen schoonmaakflessen en doucheproducten bij het afval belanden? Daarnaast verdwijnt er jaarlijks zo’n 200 miljoen liter schoonmaakmiddel in het afvoerputje en dus in het milieu. Marcel’s Green Soap is het eerste zeepmerk in West-Europa dat met 100% gerecycled plastic werkt, waardoor er meer plastic wordt verzameld voor het maken van de flessen dan dat ze als afval opleveren.

Ook zijn de producten gemaakt van 100% plantaardige zepen waardoor ze milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar zijn en ruiken ze ook nog eens lekker dankzij de essentiële oliën. Daarmee wordt het je erg makkelijk gemaakt om een bijdrage te leveren aan een schoner klimaat.

Samen maken we Nederland schoner

Vandebron en Marcel’s Green Soap steunen elkaar in de strijd voor een duurzamere wereld. En met ons gelukkig vele anderen!

Nog geen energieklant maar wil jij je wel inzetten voor een duurzamere wereld? Stap nu over naar Vandebron en ontvang € 100,- shoptegoed bij Marcel’s Green Soap.

Geschreven door Margo van Gils

Margo is brand marketeer bij Vandebron en enthousiasmeert anderen graag over de energietransitie.

Deel dit artikel
Tags
ActueelGoeie energieGroenDoenImpactInspiratiebronnenKennisbankKlimaatVandebron