20 november 2023

Jasper van den Driest nieuwe CEO Vandebron

Jasper van den Driest is gestart als nieuwe CEO. Hij is gedreven om het bedrijf verder uit te bouwen en met Vandebron 100% groene energie in Nederland zo snel mogelijk voor iedereen beschikbaar te maken.

Pioniersrol vervullen

In zijn nieuwe rol zet Van den Driest zijn kennis en ervaring bij start- en scale-ups in om, met behulp van nieuwe toepassingen en slimme technologie, impact te kunnen maken in de energiesector. Van den Driest: “De energietransitie is de grootste opgave van onze tijd. Vandebron is al 10 jaar een van de voortrekkers die de energiesector verduurzaamt. En met succes. Veel mensen zijn inmiddels overgeschakeld op groene energie. Maar er is ook nog een grote groep die zich zorgen maakt of ze deze stap wel kunnen betalen. Het goede nieuws is dat groene stroom inmiddels vaak goedkoper is dan vervuilende fossiele stroom. Daarnaast kan met slimme technologie het energieverbruik worden geoptimaliseerd waardoor zowel de kosten als de CO2-uitstoot per huishouden lager worden. Ondanks de krantenkoppen en verkiezingsuitslag, ben ik erg positief over de toekomst.”

Efficiënt, flexibel en optimaal energie gebruiken

De uitdagingen in de turbulente energiemarkt leverde de afgelopen jaren innovaties op die bedrijven en consumenten inzicht bieden om groene energie efficiënt, flexibel en optimaal te gebruiken. Naast zonneparken en windmolens afstemmen op de actuele vraag, maakt Vandebron het mogelijk om diezelfde technologie bij mensen thuis toe te passen. Zodat de zonnepanelen op je dak, de laadpaal voor je auto, een thuisbatterij en uiteindelijk alle apparaten die stroom verbruiken, met elkaar communiceren en zo efficiënt mogelijk samenwerken.

Vandebron: “We zijn heel blij dat we samen met Jasper de nieuwe uitdagingen van de energietransitie te lijf kunnen gaan. De afgelopen tien jaar was Vandebron leidend in het direct koppelen van klanten aan producenten van duurzaam opgewekte energie. In hoofdstuk twee van de energietransitie hebben wij ons toegelegd op de beschikbaarheid van duurzame energie, óók als de zon niet schijnt en de wind niet waait. We zijn vastberaden om, onder leiding van Jasper, deze missie tot een succes te maken.”

De huidige CEO, Paul de Raad (1978) maakte in juli van dit jaar bekend te gaan stoppen, om na deze leiderschapsperiode meer tijd door te brengen met zijn gezin. De Raad werkte zes jaar bij Vandebron, waarvan drie als commercieel directeur (CCO) en drie als CEO.

Geschreven door Michiel van der Linden

Michiel is woordvoerder bij Vandebron en zet zich dagelijks in voor 100% groene energie in Nederland.

Deel dit artikel
Tags
Vandebron