18 augustus 2020

Isoleren met Vandebron

Sinds dit jaar bieden we voor klanten services aan voor het verduurzamen van je huis, waaronder isolatie. Connie liet als eerste klant haar huis isoleren via Vandebron en deelt haar ervaring in dit blog.

Met een goed geïsoleerd huis ga je niet alleen kou en tocht tegen, je verlaagt ook je energierekening én CO₂-uitstoot! De allereerste klant die via Vandebron haar huis heeft laten isoleren is Connie. Na de installatie namen we contact op en vroegen we Connie naar haar ervaring.

Hi Connie, allereerst superleuk dat je de eerste klant bent die via Vandebron haar huis heeft laten isoleren! Wat heeft je doen besluiten isolatie in je kruipruimte aan te brengen?

We zijn bewust bezig met het verduurzamen van onze woning. Zo hebben we sinds een jaar zonnepanelen. Dat scheelt al enorm in de energierekening. Maar we wilden meer doen, vandaar dat we ons nu richten op de isolatie van het huis. De keuze voor de kruipruimte was zo gemaakt, aangezien we geen vloerverwarming hebben. Ik ben een enorme koukleum en in de winter zit ik standaard met een dekentje over mijn voeten op de bank. Hopelijk is dat vanaf nu verleden tijd.

Waarom heb je specifiek voor Vandebron gekozen voor de isolatie?

Dat was eigenlijk toeval! Ik werd door een andere energieleverancier gebeld dat ik een zakelijk contract zou hebben, wat niet het geval is. Maar ter bevestiging nam ik toch maar even contact met jullie op. Ik raakte aan de praat met een van jullie medewerkers over hoe we nog meer konden besparen naast onze zonnepanelen. Jullie gaven aan dat we naar isolatie konden kijken en brachten ons in contact met Nederland Isoleert. Alles kwam direct heel vertrouwd over.

Waar heb je op gelet tijdens je keuze voor de isolatie? Heb je specifiek voor een bepaald materiaal gekozen?

Je hebt inderdaad verschillende mogelijkheden om te isoleren, ook voor de kruipruimte. Zo kun je bijvoorbeeld een doek tegen de onderkant van je vloer laten plaatsen of de ruimte vullen met isolatiechips van piepschuim of schelpen. Wij hebben bewust voor isolatieparels gekozen omdat dit zacht materiaal is. Mochten we in de toekomst nog eens in de kruipruimte moeten zijn, dan kunnen we er gewoon door zonder ons helemaal open te halen aan de schelpen.

Hoe verliep het installatieproces en het contact met de installateurs?

Heel goed! Het waren hele aardige mensen die echt met je meedenken voor de juiste oplossing. Alles werd goed uitgelegd en in een mail werd bevestigd op welke dag ze zouden komen. De dag van tevoren kregen we ook nog eens een tijdsindicatie door, waardoor je niet voor verrassingen kwam te staan. De isolatie duurde ongeveer twee uur en nadien was alles ook weer keurig opgeruimd. Het moment van aanvraag tot de daadwerkelijke isolatie heeft ongeveer een week in beslag genomen. Bovendien viel de prijs lager uit dan we in eerste instantie dachten, dus de installateurs denken echt mee met wat voor jou de beste oplossing is. 

Merk je al direct verschil nu je kruipruimte is geïsoleerd?

Wij hebben de kruipruimte echt laten isoleren om de verwarming minder hoog te hoeven zetten. Op dit moment merken we dus nog niet zo veel. Bovendien gaven de installateurs aan dat het ook even kan duren voordat je verschil merkt, omdat het vocht nog moet verdampen. Daarvoor is het nu de perfecte tijd. In de winter zullen we hopelijk het verschil gaan voelen.

Zou je anderen adviseren om hun huis te isoleren?

Absoluut, ik raad het iedereen aan om te doen! Als iedereen dit doet helpen we met zijn allen de natuur. Onze kruipruimte is nu gedaan en de muren waren tijdens de bouw van ons huis al geïsoleerd. We hebben het voornemen om de zolder nog te doen. Bovendien krijg je subsidie als je twee elementen laat isoleren, dus dat is mooi meegenomen!

Heb je ook interesse om je huis te laten isoleren via Vandebron, of ben je benieuwd naar onze andere services? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Geschreven door Margo van Gils

Margo is brand marketeer bij Vandebron en enthousiasmeert anderen graag over de energietransitie.

Deel dit artikel
Tags
ActueelGroenDoenImpactKennisbankKlimaatVandebron