8 maart 2019

Een overwinning voor het klimaat: de Hemweg sluit!

Het was gisteren al groot nieuws in alle media en werd vandaag door de ministerraad bevestigd: de Hemwegcentrale sluit volgend jaar! Een belangrijke overwinning voor het klimaat, wat ons betreft.

Het vonnis in de Urgenda-zaak, dat de Nederlandse staat verplicht om harder in te grijpen tegen klimaatverandering, laat het Kabinet geen andere keus: de Hemweg moet dicht. Dat is voor jou natuurlijk niets nieuws - al in 2017 voerde jij met ons en zo’n 50.000 anderen campagne voor de sluiting van de centrale. We kregen daarbij steun van Greenpeace, Triodos, Stichting DOEN en Gemeente Amsterdam. Jouw support toen heeft de basis gevormd voor wat nu een voldongen feit is: de #Hemweg #Gaatweg. En daar kunnen we trots op zijn!  

De vervroegde sluiting is een absolute overwinning voor het klimaat. Terwijl de deuren van de Hemweg sluiten, worden deuren naar duurzame alternatieven versneld geopend. Onze missie, zo snel mogelijk naar 100% duurzame energie, komt daarmee steeds dichterbij.

We zijn er nog niet, maar overwinningen als deze moeten gevierd worden. Houd dus je mailbox in de gaten...

Tot snel!

Team Vandebron

Geschreven door Mart Vonk

Mart is Head of Marketing bij Vandebron. Hij zet zijn creativiteit in om verandering te creëren voor een betere toekomst en hij is gek op varen.

Deel dit artikel
Tags
ImpactKlimaatBeleid