23 juni 2020

De energietransitie versnellen met Uber Green

Vandebron en Uber zijn een samenwerking aangegaan. Vanaf nu kun je als passagier ook een elektrische auto bestellen: de Uber Green.

Goed nieuws! Vandebron heeft samen met Uber de handen ineen geslagen. Vanaf vandaag is het namelijk mogelijk om volledig groene ritten te maken. Naast de UberX, Comfort en Black kun je als passagier nu ook een Uber Green bestellen: de elektrische variant. Vandebron verstrekt laadpassen aan Uber-chauffeurs met een elektrische auto, waarmee ze de eerste duizend kilometer gratis kunnen rijden. Daarmee moedigen we ze aan Uber Green te gaan rijden en zetten we weer een grote stap richting onze groene missie: zo snel mogelijk naar 100% duurzame energie in Nederland.

Groenere keuze voor iedereen

Elektrisch rijden is een belangrijk onderdeel van de energietransitie. Willen we fossiele energie buitenspel zetten, dan moeten ook de brandstofauto’s eraan geloven. Voor elektrisch rijders bieden we al verschillende oplossingen aan, zoals een Vandebron-laadpas. Maar met de komst van Uber Green kunnen vanaf nu óók passagiers bewust kiezen voor een duurzame rit. Bovendien zorgen we er met deze samenwerking voor dat het voor chauffeurs aantrekkelijk wordt om te switchen van brandstof naar elektrisch. Daarmee willen we - zeker in drukke steden - de CO₂-uitstoot verminderen en de energietransitie versnellen. 

Transformeren van binnenuit

De energietransitie kan wat ons betreft niet snel genoeg gaan. Daarom willen we elektrisch rijden ook voor taxichauffeurs aantrekkelijk maken. Door de samenwerking met Uber kunnen we alle Uber Green-bestuurders een laadpas aanbieden waarmee ze de eerste ritten gratis kunnen rijden. Hiermee hopen we dat de chauffeurs hun brandstofauto nóg sneller omwisselen voor een elektrische variant. 

Fardau, Head of Electric Mobility bij Vandebron, is blij dat er dankzij deze samenwerking een nieuwe ontwikkeling zal plaatsvinden. “Door samen met Uber elektrisch rijden aantrekkelijker te maken, versnellen we de energietransitie. We zijn blij dat in de taxiwereld, net als in de energiesector, een belangrijke transitie in gang is gezet. Door onze kennis en expertise over elektrisch laden te delen met een grote speler als Uber leveren we vol trots een bijdrage aan het van binnenuit transformeren van de taxibranche.”

Eerste landelijke dekking

Uber Green is per direct beschikbaar in Amsterdam en Rotterdam. Gebruikers kunnen met één druk op de knop kiezen voor de elektrische variant. De komende tijd zal Uber Green verder worden uitgerold naar alle steden in Nederland waar Uber actief is. Daarmee wordt Nederland het eerste land waar Uber Green landelijk beschikbaar is. Ook Maurits Schönfeld, General Manager Uber Benelux, ziet dit als een belangrijke stap voor het taxibedrijf: “Als inwoner van een drukke stad als Amsterdam ben ik ontzettend blij dat we met de introductie van Uber Green een grote stap zetten in onze missie een positieve bijdrage te leveren aan de luchtkwaliteit van onze steden. Daarnaast ben ik trots op het innovatieve en voorlopende karakter van Nederland op het gebied van laadinfrastructuur, wat ons in staat stelt Uber Green zo breed uit te rollen.”

Maurits en Fardau voor een groene Uber Green. Beeld: Kirsten van Santen.

Samenwerking voor langere termijn

Elektrisch rijden wordt steeds populairder, onder andere door stimulatie vanuit de overheid. Zo mogen in 2030 alleen nog maar elektrische modellen op de markt worden gebracht en in een stad als Amsterdam mag over tien jaar überhaupt geen brandstofauto meer rondrijden. Voor de taxibranche gaat dit nog een stapje verder: binnen vijf jaar - in 2025 - moeten alle ritten binnen de ring van Amsterdam groen worden aangeboden. Om deze milieubewuste ambities mogelijk te maken, krijgt de samenwerking tussen Vandebron en Uber in september een vervolg. Eentje die in lijn ligt met de missie van beide organisaties: zo snel mogelijk naar 100% groen.

Geschreven door Margo van Gils

Margo is brand marketeer bij Vandebron en enthousiasmeert anderen graag over de energietransitie.

Deel dit artikel
Tags
Elektrisch rijdenGoeie energieGroenDoenImpactTechVandebron