Hallo, hoe kunnen we je helpen?

Hulp categorieën

 • Populaire vragenMomenteel de meest gestelde vragen
 • VandebronOver Vandebron en contact met ons opnemen
 • GeldzakenAlles over termijnbedragen en energienota's
 • MeterstandenAlles over meterstanden aflezen en doorgeven
 • OverstappenZo sluiten we je aan en regelen alles voor je overstap
 • ZonnepanelenAlles over je eigen energie opwekken en terugleveren
 • EnergieOver 100% duurzame energie en onze energiebronnen
 • Persoonlijke gegevensVoor als je gaat verhuizen of je gegevens wilt wijzigen
 • ContractStartdata, contractsduur, energienota en meer
 • TarievenUitleg over wat je betaalt voor energie via Vandebron
 • IncidentenIs er iets mis? Klik hier voor een oplossing.
 • BesparingsadviesWat je als consument kunt doen
 • MeterwisselAlles over de overgang naar een slimme meter
 • LaadpasHier vind je antwoord op al je vragen over elektrisch rijden met Vandebron
 • ThuisladerAlles wat je wil weten over je thuislader
 • Slim ladenAlles over hoe je met laden geld kunt verdienen

Tarieven

Wat is enkeltarief en dubbeltarief?
Bij enkeltarief geldt één tarief. Tegen dat tarief wordt al je energieverbruik afgerekend. Bij het dubbeltarief geldt een normaaltarief en een daltarief. Het daltarief betaal je 's nachts, in het weekend en tijdens feestdagen. We noemen dit ook wel daluren. Je betaalt het normaaltarief op werkdagen van 7.00 tot 23.00 uur. In Noord-Brabant en Limburg geldt het normaaltarief van 7.00 tot 21.00 uur. Dit geldt alleen voor elektriciteit, de gasprijs wordt afgerekend tegen één tarief. De tarieven vind je in je contract.

Wil je op enkeltarief worden afgerekend? Dit kun je zelf aanpassen via Mijn Vandebron. Het is voordelig wanneer je meer dan 45% van je totale verbruik in het normaaltarief verbruikt.

Geef je deze wijziging na de ingangsdatum van je contract door? Geen probleem, het afrekentarief (enkel- of dubbeltarief) blijft je hele periode als klant bij Vandebron gelden.

Wat wordt er bedoeld met meterstand normaal en dal?
Je kan twee verschillende meters hebben: een enkele meter of een dubbele meter. Met een enkele meter heb je slechts één tarief. Bij een dubbele meter zal er een meterstand normaaltarief en een meterstand daltarief ingevuld moeten worden. Het daltarief betaal je ‘s nachts, in het weekend en tijdens feestdagen. Het normaaltarief en geldt op werkdagen van 7.00 tot 23.00 uur. Als je in Noord-Brabant of Limburg woont, geldt het normaaltarief op werkdagen van 7.00 tot 21.00 uur. Het dubbeltarief geldt alleen voor elektriciteit, de gasprijs wordt afgerekend tegen één tarief. De tarieven vind je in je contract.
Blijven mijn tarieven de hele contractperiode hetzelfde?
Dat hangt af van het contract dat je kiest. Je kan kiezen tussen een variabel of een vast contract voor één of drie jaar . Bij een vast contract gelden in die periode dezelfde tarieven, bij een variabel contract wijzigen de tarieven twee keer per jaar (in januari en in juli). Deze maandelijkse kosten zijn € 6,25 per product (gas of stroom) bij een contractperiode van 3 jaar, € 7,50 per product (gas of stroom) bij een contractperiode van 1 jaar en € 8,75 per product (gas of stroom) bij een variabel contract. Deze bedragen zijn inclusief BTW.
Hoe kan ik het beste de tarieven van Vandebron vergelijken met die van andere energieleveranciers?

Om een duidelijke vergelijking te kunnen maken tussen de prijzen bij Vandebron en andere energieleveranciers kun je het beste naar de kale leveringstarieven kijken. Dat zijn de prijzen die je betaalt per kilowattuur stroom of m3 gas zonder overheidsheffingen en energiebelasting. Daarnaast kun je kijken naar de vaste leveringskosten. De overige onderdelen van je energierekening zijn vastgesteld door de overheid en de netbeheerder en zijn dus bij elke energieleverancier hetzelfde. Alleen de kale leveringstarieven en de vaste leveringskosten verschillen per energieleverancier.

Let op: andere energieleveranciers, zoals de traditionele leveranciers, maken winst op je verbruik. Des te meer energie jij verbruikt, des te beter het voor hun portemonnee is. Bij Vandebron doen we dat niet. Je betaalt alleen de vaste leveringskosten en dat is een vast bedrag per product, per maand inclusief BTW. Wij willen juist dat je minder verbruikt, zodat we meer klanten op dezelfde energiebron kunnen aansluiten.