HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Wim van Wijk

Zonne-energie van Wim van Wijk

De boerderij van Wim en Anne-Marie van Wijk staat vlak naast het IJsselmeer in Lelystad. Iedere dag worden meer dan honderd koeien gemolken en er wordt genoeg zonne-energie opgewekt voor 126 huishoudens. En die goeie energie verkopen ze via Vandebron.

Meer over deze bron

Speciale gadgets voor de koeien
Sinds 1992 wonen Wim en Anne-Marie op de boerderij in de polder bij Lelystad. Dagelijks staan de 130 melkkoeien centraal in de activiteiten op het melkveebedrijf. “Onze koeien zijn echte topsporters en daarom proberen we daar zo goed mogelijk voor te zorgen”, vertelt Wim. Dat gebeurt met onder andere stappentellers, koematrassen, een zelfrijdende mestrobot en twee melkrobots.

Goeie energie voor 126 huishoudens.
Ieder jaar komen er vanuit verschillende Europese landen (zoals Frankrijk, Oostenrijk en Oekraïne) een paar weken stagiaires op het bedrijf werken om ervaring op te doen. Duurzaamheid is belangrijk in het bedrijf. Zo staat er al sinds 1998 een windmolen en zijn de drie stallen in december 2015 volgelegd met bijna 2.000 zonnepanelen. Die leveren goeie energie voor 126 huishoudens, via Vandebron. Wil je ook goeie energie Vandebron? Schrijf je vandaag nog in!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.