HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Chiel en Eveline

Zonne-energie van Chiel en Eveline

Aan de Nonnetjesweg in Biddinghuizen wonen Chiel, Eveline, hun kinderen, één kat en 44.000 blije kippen. Iedere dag leggen ze zo’n 40.000 eieren in de stal en maken ze vele meters in de wei. Met hun zonnepanelen houden ze goeie energie over om te delen met zeven huishoudens.

Meer over deze bron

Blije kippen in de hoofdrol
Aan de Nonnetjesweg in Biddinghuizen wonen Chiel, Eveline, hun kinderen, één kat en 44.000 blije kippen. Oorspronkelijk was het bedrijf een akkerbouwbedrijf met kippen erbij. Nu hebben de kippen de hoofdrol. Iedere dag leggen ze zo’n 40.000 eieren in de stal en maken ze vele meters in de wei. Ondertussen groeien op de 45 hectare akkers rondom de stal uien, peterselie en tarwe (die weer naar kippen gaat). Daarnaast krijgen de kippen ook restproducten als biergist- en tarwegistconcentraat. Chiel en Eveline’s bedrijf is één van de weinige pluimveebedrijven die dat doet, terwijl het in kosten én CO2 scheelt.

Goeie energie van Chiel en Eveline
Nu liggen er 1.180 zonnepanelen op het dak van de kippenstal. Na het eigen gebruik, blijft er energie voor circa zeven huishoudens energie over. Wil je ook goeie energie Vandebron? Doe meteen de gratis energiecheck!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.