Windenergie van Windpark Roggeplaat

Op het voormalig werkeiland van de Oosterscheldekering staat het Windpark Roggeplaat. In 1992 werden twaalf windturbines geplaatst, die in 2012 werden vervangen door vier moderne molens. Met die molens wordt genoeg goeie energie opgewekt voor maar liefst 9000 huishoudens.

Meer over deze bron

De natuur en duurzame innovatie met elkaar verbonden
Voor de bouw van de Deltawerken, was de Roggeplaat een grote zandplaat in de Zeeuwse Oosterschelde die bij laag water droog viel. Tijdens de bouw van de Oosterscheldekering, werd het een klein permanent eiland. Iets ten oosten, in het water van de Oosterschelde, valt soms nog een zandplaat droog. Daar vind je vaak tientallen zeehonden en honderdduizenden trekvogels, voor wie het tijdelijke eiland een belangrijk leefgebied is.

Goeie energie voor 9000 huishoudens op nog geen vierkante kilometer
In 1992 werden op de nog geen vierkante kilometer twaalf windmolens neergezet, die in 2012 zijn vervangen door vier moderne turbines. Zelfs bij stormachtig weer blijft het viertal draaien! Voor 9000 huishoudens produceren ze goeie energie. Wil je ook stroom van het Windpark Roggeplaat? Meld je dan snel aan!