HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Fruitbedrijf de Appelhof

Zonne-energie van Fruitbedrijf de Appelhof

Hun achternaam verraadt het al: Michiel en Judith Appelhof telen appels! Al sinds 1981 in Zeewolde, om precies te zijn, en inmiddels worden er ook peren geteeld. De grote daken van de koelingen waarin de appels en peren worden opgeslagen, zijn heel geschikt om zonnepanelen op te plaatsen. En dat is precies wat de familie Appelhof besloot te doen: maar liefst 870 lieten ze er installeren, waarmee ze nu voor ruim 80 huishoudens goeie energie opwekken.

Meer over deze bron

Michiel heeft de fruitteelt bij zijn vader kunnen afkijken, maar kon het niet laten te denken dat hij het beter kon. Hij besloot naar de fruitteeltschool te gaan en het bedrijf van zijn vader over te nemen. Het bedrijf is erg afhankelijk van de weersomstandigheden, waardoor klimaatverandering en de gevolgen daarvan extra voelbaar zijn. Door het plaatsen van zonnepanelen wilde Michiel het bedrijf een beetje minder afhankelijk maken. Zo dragen ze een extra steentje bij aan verduurzaming en hebben ze bovendien een vastere inkomstenstroom. Wanneer het bijna begint te vriezen, gaat er in de keuken een alarm af, zodat ze altijd op tijd zijn om hun appels te beschermen tegen de vrieskou.

Als het oogsttijd is, moeten de appels in korte tijd geoogst worden - een arbeidsintensieve klus waaraan iedereen meehelpt. Michiel en Judith hebben in die periode dan ook flink wat personeel rondlopen, en zelfs Michiels vader is in de oogsttijd aan het werk in de fruitgaarden. Judith: “Het voelt dan alsof we iedere dag 50 man op visite hebben, en dat 4 weken lang!”

Plastic waterflesjes zijn taboe op de Appelhof, en alle werknemers hebben van Judith een herbruikbare tas gekregen om na het werk appels in mee naar huis te nemen, zodat ze geen plastic tasjes hoeven mee te nemen. Dat is nog eens duurzaam! Ben jij ook enthousiast geworden van de Appelhof? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk energieaanbod.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.