HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Familie Faassen

Zonne-energie van Familie Faassen

Al wordt de bezoeker van de door een fraaie bomensingel omsloten boerderij aan de Duikerweg in Zeewolde enthousiast onthaald met het geblaat van schapen en het gehinnik van paarden, boer Harrie Faassen doet toch echt alleen landbouw. Meer in het bijzonder, op zo’n 84 hectare vruchtbare polderklei, tulpenbollen, uien, suikerbieten, erwten en tarwe. “Die 14 schapen, van het ras zwartbles, zijn een hobby.” Drie grote schuren bieden Harrie alle ruimte voor opslag van de oogst en stalling van de machines. Op de daken liggen een kleine 700 zonnepanelen. Die leveren voldoende duurzame energie voor tegen de 40 huishoudens.

Meer over deze bron

Pionieren
De roots van boer Harrie liggen in Beuningen, onder de rook van Nijmegen. Toch besloot hij in het voorjaar van 1985 westwaarts te trekken en zich in de net drooggemalen polder als jonge agrariër te vestigen. Hij bouwde het bedrijf letterlijk van de grond af op. Inclusief het ondertussen ook alweer fraai verbouwde woonhuis. “De bollen zijn erbij gekomen, omdat die het hier gewoon heel goed blijken te doen. We hebben een ideale waterregulatie in dit grondtype.” Wel liet hij al van zijn akkers opnieuw draineren, waarbij de buizen op 16 meter van elkaar kwamen te liggen. Ook al kan hij zich het enthousiasme van de liefhebbers voorstellen als de tulpen op het punt staan uit te komen, het gaat hem om de bol. En dus gaan de koppen er bijtijds af.

Doorslaggevend
Harrie bewoont de boerderij anno 2018 met erfhond Tiko. Zijn drie kinderen, twee dochters en een zoon, zijn al geruime tijd het huis uit. Vriendin Wilma woont er parttime. Ondanks dat hij vooralsnog geen opvolger heeft, investeert hij vol overtuiging in een duurzame toekomst van zijn bedrijf. “Ik lever hoe dan ook graag mijn bijdrage aan de verduurzaming van de wereld. Vandaar de zonnepanelen en mijn besluit om de energie te leveren via Vandebron. Juist het persoonlijke aspect dat mensen zelf kunnen kiezen waar ze hun energie vandaan halen, is voor mij doorslaggevend geweest om te kiezen voor Vandebron.” Sinds deze zomer is de daad bij het woord gevoegd en is zijn zonne-energie beschikbaar.

Wil jij duurzame zonne-energie van Harrie Faassen? Meld je nu aan!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.