HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Drukkerij Polytex

Zonne-energie van Drukkerij Polytex

In totaal liggen er 380 zonnepanelen op het dak van textielbedrijf Polytex in Schagen. Toen het dak vervangen moest worden vanwege asbest, was dit het perfecte moment om panelen te plaatsen. En daarnaast natuurlijk om de ecologische voetafdruk van het textielbedrijf te verkleinen; er wordt nu voor ongeveer 40 huishoudens energie opgewekt.

Meer over deze bron

Als je de drukkerij binnenloopt ruikt het naar inkt, zoals vroeger in het handarbeidlokaal. Het bedrijf is, sinds Gerard Schoorl het 35 jaar geleden oprichtte, flink gegroeid. Zijn compagnon Joris Jansen, ooit begonnen als stagiair, heeft Polytex inmiddels van Gerard overgenomen. Er wordt van alles bedrukt: sportkleding, werkkleding, souvenirs en de zwemkleding van de afgelopen Olympische Spelen.

Gerard en Joris zijn zich bewust van de milieubelasting van de inkt die veel gebruikt wordt in de drukkerij. Om de processen duurzamer te laten verlopen focussen ze zich steeds meer op waterinkt. Deze inkt, op waterbasis, is minder milieubelastend. Daarnaast hebben ze zonnepanelen laten installeren op het dak, waarvan een deel wordt gebruikt door de drukkerij.

Uiteindelijk willen ze echt duurzame textielbedrukking realiseren. ‘Klanten vinden dit ook steeds belangrijker worden’ aldus Joris. Hij is benieuwd wat de zonnepanelen deze zomer gaan opwekken en is van plan om daarna ook de rest van het dak vol te leggen. Wil je deze duurzame ondernemers steunen? Meld je dan nu aan voor goeie stroom via Vandebron.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.