HomeEnergiebronnen

Windenergie van de familie Van Bavel

Windenergie van de familie Van Bavel

De familie van Bavel zijn echte boeren ondernemers. Cees en Diny runnen samen met hun zoon en dochter, een paar bedrijven in de omgeving van Lelystad. Één van hun bedrijven is sinds kort volledig overgeschakeld op biologische akkerbouw. Ook hebben ze twee windmolens, waarmee ze genoeg goeie energie opwekken voor zo’n 1.600 huishoudens.

Meer over deze bron

Alles voor de toekomst
De familie van Bavel zijn echte boeren ondernemers. Cees en Diny runnen samen met hun zoon en dochter, een paar bedrijven in de omgeving van Lelystad. Oorspronkelijk komen ze uit Noord-Brabant, maar voor de toekomst van de kinderen zijn ze naar Flevoland verhuisd. Één van hun bedrijven is sinds kort volledig overgeschakeld op biologische akkerbouw. “Biologisch boeren is moeilijker en risicovoller, dus we kunnen niet meteen met alle bedrijven helemaal over”, aldus Cees. Als het een succes is, willen ze ook de andere boerderijen van de familie omzetten. Zoon Jan zet de bedrijfsvoering van zijn ouders voor. Maar dat wil niet zeggen dat Cees en Diny stilzitten! Jaarlijks helpen ze hun zoon nog met oogsten.

Goeie energie voor 1.600 huishoudens
Als wij ze op de foto willen zetten, moeten zoveel mogelijk kleinkinderen erbij zijn. Want, zij zijn de reden dat ze in duurzame energie zijn gaan investeren. ‘Onze kleinkinderen, dat is waar we het voor doen.’ Diny maakt zich zorgen om de huidige klimaatproblemen en de toekomst van onze planeet. Met hun twee windmolens willen ze hun steentje bijdragen. Samen wekken deze genoeg goeie energie op voor 1.600 huishoudens. Help jij Cees en Diny mee om Nederland nog een stuk groener te maken? Doe de gratis energiecheck.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.