Windpark Maasvlakte

Aan de noordzijde van het gebied ligt het zandstrand van de Edisonbaai. Niet alleen vissers en duikers, maar ook zeehonden zijn vaste bezoekers van het strand. Erachter ligt een lange dijk met acht windmolens. Ze zijn eind 2014 geplaatst op de plek waar eerder vijf oudere windmolens stonden. De nieuwe windturbines hebben een groter productievermogen, genoeg goeie energie voor 13.500 huishoudens die aangesloten zijn bij Vandebron.

Meer over deze bron

Pioniers in windenergie
Steeds meer bedrijven en boeren in de regio wilden zelf hun energie opwekken. Daarom ging het bedrijf van de familie De Wolff meer windmolens bouwen en plaatsen. Door de ervaring van de jaren werden de turbines en projecten steeds groter en krachtiger. Inmiddels heeft de firma ruim driehonderd windmolens en meerdere windparken geplaatst op locaties verspreid door het land.

Goeie energie voor 120 huishoudens
Doordat deze windmolen iets kleiner is dan de andere windmolens van de familie De Wolff, heeft deze ook een lager vermogen. Maar, de molen produceert wel voldoende stroom voor 120 huishoudens. En de goeie energie die wordt opgewekt, kun je kopen via Vandebron. Overtuigd? Schrijf je dan vandaag nog in!