HomeEnergiebronnen

Windenergie van de familie Schieman

Windenergie van de familie Schieman

Martijn en Monique hebben een biodynamisch akkerbouwbedrijf, waar ze allerlei gewassen telen. Van spinazie tot bloemkolen, van tuinbonen tot spelt. Langs het land zijn paddenpoelen en groen aangelegd, om de biodiversiteit te vergroten. De vele insecten en de bijen in de bijenkasten zorgen ook voor een goede bestuiving van alle gewassen. De zoogkoeien in stal maken het bedrijf compleet en leveren goede mest, die belangrijk is voor een vruchtbare bodem. “Zo proberen we de cirkel rond te krijgen en zo veel mogelijk zelf te doen, op een biologische manier”, aldus Martijn.

Meer over deze bron

Alles volgens de natuurlijke kringloop
Als Brabantse jongen van vijftien kwam Martijn naar de Flevopolder om daar zijn opleiding te volgen. Hij kon werken op De Zonneboog, die hij en Monique later overnamen. “Op De Zonneboog werken wij nu met zijn vijven,” vertelt Martijn. “In zomermaanden wordt het aangevuld met een bonte verzameling van scholieren, stagiaires en uitzendkrachten, om samen de gewassen te verzorgen en de oogst binnen te halen.” In de schuren worden in de wintermaanden de verschillende producten die verbouwd worden opgeslagen en gesorteerd, om vervolgens klaar te maken voor de verkoop. De nieuwste aanwinst is de speltpellerij. Hier wordt de spelt ontdaan van zijn jasje, zodat het direct door kan naar de graanmolen.

Goeie energie voor 295 huishoudens
De windmolen staat er sinds 2000. Nu vonden Martijn en Monique dat het tijd werd om hun goeie energie te delen. De molen wekt stroom op voor 295 huishoudens. Wil jij daar één van zijn? Schrijf je dan vandaag nog in.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.