HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Inwarmte

Zonne-energie van Inwarmte

Een duurzaam pand met negen bedrijven, vier warmtepompen met bodemenergie, maar liefst 600 zonnepanelen op het dak en een laadplein voor elektrische auto’s. Inenergie is een bedrijf dat advies geeft over duurzame energie en duurzame energie-installaties ontwikkelt. Toen Vincent Smeele, de kans kreeg om mee te denken over een nieuw bedrijvenpand in Schagen, probeerde hij zoveel mogelijk duurzame elementen toe te voegen. Vincent: ‘We hebben niet alleen voor een energieneutraal pand gezorgd, het is ook een energieleverend pand geworden.’

Meer over deze bron

Het duurzame plan begon met een onderzoek naar de haalbaarheid van zonnepanelen, maar al gauw besloten Inenergie en de eigenaar van het pand ook de verwarming en koeling van de negen aanwezige bedrijfsruimtes mee te nemen. ‘We dachten: als we dan toch bezig zijn, moeten we het ook goed doen! Door de elektriciteitsaansluiting voor de warmtepomp, zonnepanelen en de laadpalen te gebruiken wordt het een stuk goedkoper’, zegt Vincent.

De zonnepanelen leveren naast elektriciteit voor de warmtepompen ook duurzame energie aan zo’n 30 externe huishoudens. Alle bedrijven houden gewoon een eigen elektriciteitsaansluiting, maar onder aan de streep is het toch een volledig duurzaam pand geworden. We hebben het project met 150 crowdfunders mogelijk gemaakt zonder dat afnemers extra moesten investeren. De extra investering in de duurzame warmtepompen en zonnepanelen worden onder andere betaald uit de geleverde elektriciteit aan Vandebron.

Een duurzame investering, dus. Doe jij ook mee aan de energietransitie? Schrijf je dan vandaag nog in!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.