HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van de Familie Houwers

Zonne-energie van de Familie Houwers

Wim en Noor Houwers wonen tussen de bossen en velden in Aalten aan de Duitse grens. Samen met hun 5 dochters, 2 honden, 3 paarden en een heleboel katten wonen ze op hun boerderij. Op de daken van hun boerderij liggen 644 zonnepanelen.

Meer over deze bron

Klein en duurzaam blijven boeren
Op de boerderij waar ze 100 melkkoeien houden, proberen ze zelfvoorzienend te zijn. Zo krijgen de koeien te eten van het omringende land en gebruiken ze de mest weer om het gras en mais te laten groeien. Wim nam het familiebedrijf van zijn vader over en woont sinds 1994 met Noor op de huidige boerderij. Nu runnen ze samen het bedrijf. Noor is naast boerin ook dierenarts en zorgt ervoor dat zowel de koeien als de paarden in goede gezondheid verkeren.

Meer dan 100 koeien zullen er niet komen op de boerderij, want door schaalvergroting zouden ze niet meer zelfvoorzienend kunnen zijn. ‘Juist dat duurzame aspect vinden we erg belangrijk’, aldus Wim. Twee dochters zijn fanatiek paardrijders en vader Wim gaat graag mee naar wedstrijden om hen te supporten. De andere drie dochters doen fanatiek aan turnen, vandaar de turnbalk die midden in de huiskamer ligt. ‘zo lang ze er plezier aan hebben en gebruik van maken, mag die er blijven liggen’, aldus Noor.

Goeie energie van 644 zonnepanelen
In 2012 kwamen de eerste zonnepanelen op het dak van het bedrijf, en toen een deel van het dak werd vervangen in verband met asbest nog een deel. De laatste 500 panelen zijn in september 2017 gelegd. De helft van de geproduceerde energie gebruiken ze zelf, de overige helft verkopen ze via Vandebron. Ook goeie energie van de familie Houwers? Stap vandaag nog over!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.