HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van De Nieuwelijn

Zonne-energie van De Nieuwelijn

Aan de rand van Tilburg wonen Jack en Anita Swolfs samen met hun drie kinderen, drie honden en een kudde koeien op melkveebedrijf 'de Nieuwelijn'. Op de Nieuwelijn eten de kalfjes bijna de camera op, blaft de dwergpincher harder dan de twee rottweilers samen en wekken de daken energie op.

Meer over deze bron

Uit liefde voor koeien
Jack en Anita groeiden allebei op een boerderij op. Ze zijn het melkveebedrijf vanuit hun liefde voor koeien begonnen. En dat is te zien. De koeien worden volledig automatisch gemolken, wanneer het de dieren zelf uitkomt. Het is niet zo dat Jack en Anita er niet naar om hoeven te kijken, de koeien krijgen voldoende aandacht. De kalfjes rennen buiten rond, er zijn ware knuffelkoeien en toen de kinderen het voetbalveld niet meer gebruikten ging dit naar de koeien. Tegenwoordig staan de drachtige koeien dan ook bijna in de tuin. “Wel zo gezellig”, vindt Anita.

Goeie energie van Jack en Anita
In 2012 werden er zonnepanelen op het dak van de stal geplaatst en in 2013 werd de propaangasboiler vervangen door een zonneboiler. In 2016 is een groot deel van het dak van de melkveestal voorzien van zonnepanelen. Zo heeft het dak een positieve uitstraling en is het ook nog eens isolerend. “Op die manier kunnen ook andere mensen gebruik maken van onze goeie energie!" aldus Jack en Anita. Ook geïnspireerd geraakt door hun verhaal? Schrijf je snel in voor goeie energie Vandebron.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen problem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.