HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Foto Studio Smit

Zonne-energie van Foto Studio Smit

Mocht je ooit op zoek zijn naar de groenste fotostudio van Nederland, dan ben je bij de studio van Guido Smit in Almelo aan het juiste adres. Met de zonnepanelen op het dak voorziet hij zijn eigen studio van groene stroom, plus nog een heleboel andere huishoudens. Foto Studio Smit is een echt familiebedrijf: de studio bestaat al 127 jaar en nadat Guido vroeger zelf bij zijn opa en vader in de winkel stond, is hij nu de vierde generatie die fotografeert en het bedrijf runt. En die lijn wordt hoogstwaarschijnlijk voortgezet: ook Guido’s dochter lijkt een toekomst in de fotografie tegemoet te gaan.

Meer over deze bron

In de 127 jaar dat het bedrijf bestaat, is het flink gegroeid. De studio mag sinds kort zelfs het predicaat Hofleverancier voeren; een koninklijke onderscheiding die kan worden toegekend aan kleine en middelgrote ondernemingen die een vooraanstaande plaats in de regio en branche innemen.

Met de 411 zonnepanelen op zijn dak wekt hij genoeg energie op om, naast zijn eigen studio, ruim 30 huishoudens van goeie energie te voorzien. En er zijn nog meer groene plannen: er zal in de toekomst een luchtwaterpomp worden gerealiseerd en misschien komen er zelfs nog meer panelen op het dak te liggen - het industriële studiodak leent zich er namelijk uitstekend voor. ‘Het is alleen jammer dat ze niet te zien zijn!’, vindt Guido. Gelukkig hangt er in de studio een groot scherm waarop live is te volgen hoeveel energie de panelen opwekken.

Ook enthousiast geworden? Je kunt nu je energie inkopen via Vandebron bij Guido Smit!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.