Zonne-energie van de Kooihoeve

In het Gelderse Rhenoy wonen Damy en Mirjam samen met zo’n drie honden en vijftig paarden. Damy en Mirjam fokken al een tijdje dressuur- en springpaarden. Inmiddels is deze hobby uitgelopen tot een volwaardig bedrijf. Op het dak van de paardenstallen liggen 610 zonnepanelen.

Meer over deze bron

Van een hobby, een volwaardig bedrijf maken
Damy en Mirjam fokken al een tijdje dressuur- en springpaarden. Inmiddels is deze hobby uitgelopen tot een volwaardig bedrijf. Om deze hobby de ruimte te bieden die nodig was, hebben ze in 2009 een nieuwe paardenstal met binnenbak gebouwd. Met deze stalling ontstond er ook veel ruimte voor zonnepanelen. En als je toch bezig bent, kun je net zo goed het hele dak vol leggen. “Dat is ook een stuk mooier”, vertelt Damy.

Een leven vol duurzame energie
Thuis is niet de enige plek waar Damy bezig is met duurzame energie. Hij werkt bij een recycling bedrijf, dat ondere meer afval omzet in duurzame energie. Toen hij voor zijn werk bezig was met de plaatsing van zonnepanelen, realiseerde hij zich ineens: ik heb zelf ook een dak. En dat dak bleek ook nog eens een ideale ligging te hebben voor zonnepanelen. “Het is een fijn gevoel dat je mee kunt doen aan deze ontwikkelingen”, legt Damy uit. “Het zorgt voor een betere toekomst. Daarnaast is het ook gewoon heel leuk om je eigen energie te produceren.” En nu produceren ze in Rhenoy genoeg zonne-energie om hun bedrijf duurzaam te runnen én andere huishoudens te voorzien van goeie energie. Ook geïnspireerd geraakt door Damy en Mirjam? Meld je snel aan voor goeie energie Vandebron.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.