Windenergie van Windpark Roompotsluis

De Roompotsluis is onderdeel van de Oosterscheldekering en is de scheepvaartverbinding tussen de Noordzee naar de Oosterschelde. Bij de sluis in de Oosterscheldekering staan twee windturbines die goeie energie leveren via Vandebron, genoeg voor 6.000 huishoudens.

Meer over deze bron

Vier windturbines aan de N57
De Roompotsluis is onderdeel van de Oosterscheldekering en is de scheepvaartverbinding tussen de Noordzee naar de Oosterschelde. Over de sluis komt ook veel autoverkeer, via de N57. Daarnaast staan er bij de sluis, aan de Noordzee-zijde, vier windturbines, gebouwd dankzij een samenwerking tussen Triodos Bank en E-Connection. Twee daarvan werden in 2006 op de Noordelijke dam gebouwd. In 2012 volgden er nog twee op de zuidelijke.

Goeie energie voor 6.000 huishoudens
Die laatste twee windmolens leveren hun goeie energie via Vandebron. En wel genoeg voor zo'n 6.000 huishoudens. De moderne windturbines van Vestas hebben een mast van 78 meter hoog. Ze draaien helemaal zelfstandig, al bewaakt E-Connection ze dag en nacht op afstand. Ook bij stormachtig weer blijven ze energie opwekken. Geweldig toch? Wil jij een van de 6.000 huishoudens zijn? Schrijf je dan snel in!