Zonne-energie van Freerk Heidinga

In het Groningse Jonkersvaart staat de boerderij van Freerk Heidinga. Tot 2018 was dit een melkveebedrijf, maar het richt zich nu op de teelt van akkerbouwgewassen zoals aardappelen, maïs en graan. Daarnaast heeft hij 526 zonnepanelen geplaatst op het dak van de stal en op het dak van de machineloods. Daarmee kan Freerk 50 huishoudens voorzien van goeie energie.

Meer over deze bron

Freerk zijn overgrootvader besloot in 1913 zijn turfschip te verkopen en de boerderij te bouwen. Omdat Freerk zijn vader invalide werd, begon Freerk al op zijn zestiende op de boerderij van zijn grootvader te werken. Dit was voor hem niet altijd even makkelijk, maar Freerk is een doorzetter: ‘Goed focussen op de positieve dingen, dat is waar je naar moet kijken. Niet naar de negatieve dingen!’

Al vroeg had Freerk interesse in duurzame energie. Zo bouwde hij in de jaren tachtig een watermolen om zodat er windenergie geproduceerd kon worden door middel van een generator. Helaas was de tijd hier nog niet rijp voor en kon hij deze groene energie niet kwijt. Gelukkig is dat nu anders; jij kunt de goeie energie van Freerk Heidinga inkopen via Vandebron! Schrijf je nu in, of vraag een persoonlijk energie aanbod aan.

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.