HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Koen van der Laan

Zonne-energie van Koen van der Laan

In het Oost-Groningse Oude Pekela staat het bedrijf World Paper van vader Rinus en zoon Koen van der Laan. Het bedrijf handelt in tweede-keus-papier en -karton. In 2019 neemt Koen het bedrijf helemaal over, maar al in 2017 zijn er 606 zonnepanelen op het dak gekomen. Daarmee kunnen 50 huishoudens van goeie energie worden voorzien.

Meer over deze bron

Duurzaam met papier en karton omgaan
Worldpaper is een bedrijf wat handelt in vrijwel alle soorten karton en papier. Kantoorhoudend, opslag en distributie verzorgd vanuit Oude Pekela, waar het papier in vier loodsen wordt opgeslagen. Het bedrijf werd 24 jaar geleden door Rinus opgericht. Nu geeft het werk aan dertien man. En het gaat van vader op zoon: Koen neemt het bedrijf in 2019 over van zijn vader.

Goeie energie uit Oude Pekela
Voor die tijd komt er een grote verandering: 606 zonnepanelen, die elektriciteit opwekken voor 50 huishoudens. Dat allemaal uit duurzaamheidoverwegingen. Niet dat ze daar nog niet eerder aan dachten, want alle heftrucks zijn al van LPG naar elektrisch overgegaan. Wil je ook goeie energie van World Paper? Schrijf je vandaag nog in!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.