HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van de familie De Haan

Zonne-energie van de familie De Haan

In het Zuid-Friese Oosterzee staat het bedrijf van de familie De Haan. Ze wonen daar samen met hun hond én Spekkie het hangbuikzwijntje. Naast de melkveehouderij heeft de familie ook een aantal akkers om voer voor de koeien op te laten groeien. En sinds dit jaar liggen op de daken van de stallen ook nog 1600 zonnepanelen.

Meer over deze bron

Een tunnel voor de koeien
Het boerenbedrijf van Dick de Haan is al drie generaties in de familie. En daar stopt de stamboom niet, want de vierde generatie werkt ook al mee. In de toekomst neemt zoon Piet de melkveehouderij over. Er wonen 400 koeien en de weilanden staan vol met maïs en gras voor het voer. En als de koeien naar buiten gaan, gebeurt dat via een heuse tunnel. ‘Zo gaan ze niet over het voederpad en blijft dat schoon.

Goeie energie voor 120 huishoudens
Sinds dit jaar liggen er 1600 zonnepanelen op de daken van de stallen. Daarmee wekken ze voldoende stroom op voor 120 huishoudens. En die goeie energie verkoopt de familie via Vandebron. Ben jij één van die huishoudens? Meld je dan snel aan!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.