HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Willem en Sien

Zonne-energie van Willem en Sien

Willem is agrariër in hart en nieren. Generaties lang is er door zijn familie geboerd op dit stuk land in het Overijsselse Den Ham. Nadat hij op jonge leeftijd de landbouwschool afrondde, is hij zijn vader gaan helpen in het familiebedrijf. Met hun zonnepanelen wekken Willem en Sien genoeg goeie energie op voor 45 huishoudens.

Meer over deze bron

Een uitstapje naar het onderwijs
Hoewel hij wel een korte uitstap als wiskunde en Engels docent heeft gemaakt, miste hij uiteindelijk toch de uitdaging van het ondernemerschap. Samen met zijn vrouw Sien, ook een onderwijzeres, heeft Willem het bedrijf sindsdien uitgebouwd. Zijn grootste hobby is zijn werk en dat is te zien. Alles op het terrein ziet er netjes en goed verzorgd uit. Willem verbouwt nog steeds maïs en suikerbieten. Na de oogst wordt de maïs gedroogd in een van zijn twee graandrogers. Daarmee droogt hij ook maïs en graan uit de omgeving. Naast de drogerij heeft Willem grote opslagruimtes op zijn terrein.

Goeie energie voor de toekomst
Sinds een paar jaar zijn Sien en Willem aan het ‘uitboeren’, dat betekent dat ze hun activiteiten langzaam aan het afbouwen zijn. Tegelijkertijd besloten ze om in zonne-energie te investeren. Zo investeren ze niet alleen in hun eigen toekomst, maar ook in die van hun vijf kinderen en twaalf kleinkinderen. Op de daken van de drogerij liggen daarom zonnepanelen, die genoeg goeie energie produceren voor zo’n 45 huishoudens. Ook goeie energie Vandebron? Meld je snel aan!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.