HomeEnergiebronnen

Windenergie van Gorrit Jansen

Windenergie van Gorrit Jansen

Al 35 jaar woont Gorrit Jansen samen met zijn vrouw op hun boerderij in het Friese St. Annaparochie. Hoewel het gezin vroeger als hobby wat schapen en kalveren had rondlopen, is Gorrit nooit echt een boer geweest. Het stuk land bij zijn boerderij verhuurt hij. Sinds 1996 draait zijn windmolen op volle toeren. En de goeie energie die hij daarmee opwekt? Die verkoopt hij via Vandebron.

Meer over deze bron

Gefascineerd door de elementen
Als docent natuurkunde en techniek op een middelbare school in Sint Annaparochie was Gorrit altijd al gefascineerd door de elementen. Met name door de wind. De techniek van een windmolen vond hij mooi en hij zag het belang van schone en duurzame energie. Bovendien waait het over de weilanden rondom Sint Annaparochie vaak stevig. Kortom, die windmolen moest er komen.

Al tientallen jaren goeie energie
Grote problemen hebben zich nooit voorgedaan en vanaf 1 januari 1996 draait de windmolen vrijwel non-stop. Wil jij ook goeie energie van Gorrit? Doe vandaag nog de gratis energiecheck!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.