HomeEnergiebronnen

Zonne-energie van Theo en Tonja Olislagers

Zonne-energie van Theo en Tonja Olislagers

In 1999 kocht Theo Olislagers samen met zijn vrouw Tonja een boerderij in het Brabantse Alphen. Ze begonnen met achthonderd geiten; een aantal dat inmiddels is gegroeid tot vierduizend. Om de geiten genoeg ruimte te geven, zijn de stallen flink uitgebreid. En op de daken van deze stallen zijn dit jaar maar liefst 1260 zonnepanelen geplaatst. Hiermee wekt familie Olislagers genoeg energie op om ruim 115 huishoudens te voorzien van goeie energie.

Meer over deze bron

De familie Olislagers is altijd al bezig geweest met duurzaamheid. ’We moeten allemaal aan de toekomst denken,’ vindt Theo. Zo verwarmt familie Olislagers hun huis met de warmte die vrijkomt bij het koelen van de geitenmelk. Op die manier hebben zij minder gas nodig, waardoor ze flink besparen op hun CO2 uitstoot. Slim, toch?

Deze innovativiteit hebben Theo en Tonja meegekregen van hun ouders. Ze komen beiden uit een boerenfamilie en zijn echte ondernemers. ‘Het is hard werken, maar wij zijn altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en kansen om het bedrijf te laten groeien. Stilzitten is niets voor ons!’ In 1999 startten ze op hun boerderij in Alphen, maar ze hebben hun bedrijf inmiddels uitgebreid naar drie locaties voor hun geiten. Ook bij de andere twee locaties liggen concrete plannen om zonnepanelen te plaatsen. Op hun stallen in Baarle Nassau komen 1870 panelen te liggen, genoeg om goeie energie op te wekken voor ruim 165 huishoudens. ‘De stallen staan er toch, dan kunnen ze het beste optimaal worden benut.’ Daar zijn wij het roerend mee eens.

Ben jij enthousiast geworden door de familie Olislagers? Vraag dan nu vrijblijvend een persoonlijk energie-aanbod aan en wie weet ontvang jij binnenkort hun goeie energie via Vandebron!

14 dagen bedenktijd Wij regelen de overstap 100% lokale, goeie energie

Wil je je overstap liever persoonlijk regelen?

Geen probleem

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.