2 mei 2017

GroenDoen: Zwerfafval oprapen als hobby

'Sommige mensen gaan een stukje hardlopen, of de hond uitlaten. Ik ga dan zwerfafval oprapen. Het is voor mij pure ontspanning.' Vandebron maakt in samenwerking met OneWorld een 10-delige minidocu 'GroenDoen' over duurzame individuen en initiatieven.

'Sommige mensen gaan een stukje hardlopen, of de hond uitlaten. Ik ga dan zwerfafval oprapen. Het is voor mij pure ontspanning.'

Vandebron maakt in samenwerking met OneWorld een 10-delige minidocu 'GroenDoen' over duurzame individuen en initiatieven. Stuk voor stuk mensen, die op een leuke, inspirerende en makkelijke manier iets goed doen voor de wereld en zo veel impact maken. Wij zoeken hen op en laten in deze serie zien dat iedereen het verschil kan maken. Laat je inspireren! 

Van schaamte tot inspiratie

Dirk Groot ruimt dagelijks zwerfafval op in Purmerend. Hij ergerde zich zo aan al die lege verpakkingen op straat dat hij begon te rapen. Waar hij zich eerst schaamde om afval op te rapen, doet hij dit nu vol trots. 'Ik kreeg zoveel enthousiaste en positieve reacties van mensen', aldus Dirk. Nu raapt hij elke dag afval van de straat en inspireert anderen om hetzelfde te doen. 

Geschreven door Wijnand Beijer

Wijnand was content creator bij Vandebron en werkt tegenwoordig als freelance fotograaf en cameraman.

Deel dit artikel
Tags
GroenDoen