29 maart 2017

Vandebron goes Noord-Groningen met familie Priem

Ontmoet Sjako Priem, een glunderende windmoleneigenaar en één van onze allereerste energiebronnen uit Noord-Groningen.

De aankomende weken gaan onze collega’s uit Groningen langs de deuren om mensen te vertellen over de duurzame energie van Sjako, die jij nu via Vandebron kunt kopen. Onze collega’s leggen je uit waarom het een makkelijke en logische keuze is om over te stappen naar lokaal opgewekte energie.  

We stellen Sjako Priem graag even aan je voor.

Sjako Priem woont samen met zijn vrouw Marianne in het Groningse dorp Spijk. Hij verbouwt uien, aardappelen, bieten en tarwe en heeft sinds 1998 een windmolen op zijn erf. Als hij over zijn windmolen praat, begint hij te glunderen.  ‘Het is geweldig om te zien wat voor techniek hierbij komt kijken’ aldus Sjako. In de eerste jaren was zijn windmolen niet winstgevend, maar dat maakte hem niet uit. Sjako: ‘zolang ik maar uit de kosten kwam, vond ik het prima.’

Sjako vindt duurzaamheid erg belangrijk, want als akkerbouwer merkt hij veel van de klimaatverandering. Juist daarom wil hij zoveel mogelijk investeren in duurzame energie. En jij kunt nu de stroom van Sjako en Marianne kopen.

Investeren in duurzame innovaties

Terwijl Sjako van zijn erf naar de kolencentrale in de Eemshaven kijkt, vertelt hij: ‘We kunnen nog flink meer investeren in duurzame innovaties.' Door over te stappen naar windenergie van Sjako, krijg jij goeie energie en Sjako een eerlijke prijs, waardoor hij weer kan door investeren in andere duurzame oplossingen, zoals de zonnepanelen op zijn dak.

En voor alle klanten van Sjako heeft hij ook nog een verrassing. ‘Op 17 april a.s. zijn al mijn klanten uitgenodigd om een kijkje te nemen op mijn erf. Ik doe een rondleiding bij de windmolen en aan het einde krijgt iedereen een tasje met producten van mijn land’.

Wil je dat een van onze duurzame helden bij je langskomt voor een energiecheck, neem dan contact op met onze vestiging Groningen via groningen@vandebron.nl.  Vind je het leuk om bij de open dag aanwezig te zijn en Sjako persoonlijk te ontmoeten? Meld je dan hier aan. 

Wil je alvast meer informatie over windenergie van Sjako? Laat dan hier je telefoonnummer achter, dan belt een van onze energie-experts Claire, Elize of Vincent je terug voor een persoonlijk aanbod.

Geschreven door Isabelle Cannoo

Isabelle Cannoo is Brand Manager bij Vandebron en zet zich dagelijks in om de wereld een stukje mooier te maken.

Deel dit artikel
Tags
InspiratiebronnenGroenDoen