16 mei 2016

GroenDoen: Plastic vissen in de grachten

'We willen aantonen dat, wat men als waardeloos materiaal beschouwt, we daar hele mooie spullen van kunnen maken'. Vandebron maakt in samenwerking met OneWorld een 10-delige minidocu 'GroenDoen' over duurzame individuen en initiatieven.

'We willen aantonen dat, wat men als waardeloos materiaal beschouwt, we daar hele mooie spullen van kunnen maken'. 

Vandebron maakt in samenwerking met OneWorld een 10-delige minidocu 'GroenDoen' over duurzame individuen en initiatieven. Stuk voor stuk mensen, die op een leuke, inspirerende en makkelijke manier iets goed doen voor de wereld en zo veel impact maken. Wij zoeken ze op en laten in deze serie zien dat iedereen het verschil kan maken. Laat je inspireren!

Plastic Whale

Door jarenlang reizen kwam Marius Smit op verschillende plekken ter wereld in aanraking met 'plastic soup' en hier wilde hij iets aan doen. Met Plastic Whale vaart hij door de Amsterdamse grachten om plastic te vissen. Van al deze 'waardeloze materialen' maakt Plastic Whale weer mooie nieuwe producten, zoals boten en skateboards. Wij voeren de dag na Koningsdag mee om de grachten te ontzien van al het plastic.

Geschreven door Wijnand Beijer

Wijnand was content creator bij Vandebron en werkt tegenwoordig als freelance fotograaf en cameraman.

Deel dit artikel
Tags
GroenDoen