21 februari 2017

Op bezoek bij mijn energiebron in Schijndel

“Van wie ik mijn energie wil kopen? Van de man met de snor!” Mijn collega’s bij het ServiceTeam horen dit aan de lopende band.

“Van wie ik mijn energie wil kopen? Van de man met de snor!” Mijn collega’s bij het ServiceTeam horen dit aan de lopende band.

En dat begrijp ik, want dat wilde ik ook! Puur afgaande op de foto van Peter van Roij en zijn verhaal op www.vandebron.nl. Nu ik hem eenmaal heb ontmoet, ben ik fan voor het leven.

Wereldwijd Schijndelse vloeren

Met zijn bedrijf Houtindustrie Schijndel (HIS) levert hij niet alleen handgemaakte vloeren, maar produceert hij ook duurzame energie. Al 31 jaar ontmoet Peter bijzondere mensen. De klanten van zijn houtbewerkingsbedrijf variëren van grote opdrachtgevers, tot bekende internationale sporters. Zo worden de handgemaakte vloeren wereldwijd naar meer dan vijftig landen geëxporteerd.

Zelfvoorzienend ondernemen

Peter is altijd een pionier geweest als het om duurzaamheid gaat. Zo werd in 1997 de eerste bio-energiecentrale geplaatst, een installatie die met stoom energie opwekt. Dit project was zo innovatief dat zelfs (toen nog) koningin Beatrix kwam kijken. En natuurlijk is dat vereeuwigd op een foto hiervan in zijn kantoor. 

Verder bewerkt HIS hout met een PEFC- en FSC-keurmerk. De restproducten die tijdens het schaafproces vrijkomen, zet hij via de bio-energiecentrale om in duurzame energie. Op deze manier gaat er niets verloren en wordt van iets dat niet meer bruikbaar is, juist nog iets goeds gemaakt. Het bedrijf is qua energie helemaal zelfvoorzienend en heeft nog nooit fossiele brandstoffen gebruikt. Door de enorme groei van het bedrijf, produceert HIS meer energie dan ze zelf nodig heeft.

Duizenden zonnepanelen

Peter wilde niet samenwerken met energieleveranciers, totdat Vandebron bij hem aanklopte! De persoonlijke benadering was voor hem doorslaggevend om met hen in zee te gaan. Van Roij knipoogt: “Als ze niet te vaak langskomen, dan is het goed.”

Mede dankzij de betere prijs die hij via Vandebron voor zijn energie krijgt, heeft Peter doorgeïnvesteerd in zonnepanelen. Nu liggen er 3114 zonnepanelen op zijn dak! En als het aan hem ligt, worden dat er in de toekomst nog meer.

Wil jij je goeie energie ook van Peter? Wees er snel bij! Er zijn namelijk al veel meer mensen die net zo blij zijn als ik met zijn energie.

Geschreven door Denise Boon

Denise was Hoofd Marketing bij Vandebron. Ze is gek op gezonde taartjes.

Deel dit artikel
Tags
Vandebron