5 december 2017
Leve de geitenwollensokken!
De sokken staan symbool voor bewust en actief kiezen voor duurzaamheid. Daarnaast zijn ze warm, comfortabel en zelfs hip! Mensen die kiezen voor duurzaamheid, kunnen met trots geitenwollen sokken dragen.
gemiddelde leestijd: 5 minuten
Waarom geitenwollensokken?
Geitenwollensokken stonden lang bekend als stoffig en duurzaam, maar nu duurzaam niet meer stoffig is, zijn geitenwollensokken dat ook niet meer. De sokken staan symbool voor bewust en actief kiezen voor duurzaamheid. Daarnaast zijn ze warm, comfortabel en zelfs hip! Mensen die kiezen voor duurzaamheid, kunnen met trots geitenwollensokken dragen.
Fashion icons
Met onze geitenwollensokken laten we je zien hoe leuk en draagbaar duurzaamheid is. Door ze te dragen roepen we anderen op om ook voor duurzame energie te kiezen. Er zit een knalgroen labeltje op met ‘Vandebron’ aan de buitenkant, en een windmolentje aan de binnenkant. Zo proberen we op een leuke manier aandacht te vragen voor groene energie. Want als de trend van toegankelijke duurzaamheid doorzet, wordt goeie energie pas echt de norm en kunnen we grote impact maken.
Duurzaamheid
Het is natuurlijk enigszins tegenstrijdig dat we als duurzame energieleverancier een kledingstuk weggeven. De textielindustrie is immers zeer vervuilend, maar, net als in de energiesector, wel een industrie met een noodzakelijke rol in ons leven. Juist in sectoren als deze is er veel verbetering mogelijk. Daarom willen we als Vandebron met deze campagne ook bijdragen aan een duurzamere textielindustrie.
Onze geitenwollensokken worden geproduceerd door SOXS.co. Net als wij, focussen zij op duurzaamheid, eerlijkheid en transparantie. Zo zijn de sokken gemaakt van ecologische wol uit Nieuw-Zeeland en wordt alle afwerking in Europa gedaan. Klein funfact: geitenwollensokken worden helemaal niet van geitenwol gemaakt! Geitenwol bestaat namelijk niet. De wol wordt diervriendelijk geschoren van schapen uit Nieuw-Zeeland.
De doos waarin de sokken zijn verpakt is wit, zodat we zo min mogelijk inkt gebruiken. Er zitten geen extra kaartjes bij, die gooien we allemaal eigenlijk toch meteen weg. In alle eerlijkheid is het enige waar we niet helemaal blij mee zijn de plastic zak waarin de doos verstuurd wordt. Het duurzamere alternatief had echter niet door de brievenbus gepast, waardoor er extra auto’s hadden moeten rijden. Gelukkig kun je de envelop waarin de doos verpakt zit zo nog een keer gebruiken als je ‘m voorzichtig open maakt. De doos doet het opengeklapt trouwens ook uitstekend als (kook)boekstandaard, hebben we alvast geprobeerd.
De sokken zelf zijn elastisch, waardoor we met één maat alle volwassen voeten kunnen verwarmen. Lees de wasinstructies van je sokken goed. Wol reinigt zichzelf! Dat betekent dat je ze alleen hoeft te wassen als ze echt stinken, dat is natuurlijk wel zo duurzaam.
Geitenwollensokken Vandebron: Het Atelier
Om de geitenwollensokken letterlijk op een voetstuk te zetten hosten we een pop-atelier op de Prinsengracht 715 in Amsterdam. Hier zal ontwerper Luc Aarts schoenen customizen, zodat de sokken nog beter tot hun recht komen. Het atelier is op vrijdag 15 en zaterdag 16 december open. Shoe addict? Sneakerhead? Kom langs om zelf je schoenen te customizen! In het atelier zijn allerlei materialen aanwezig om aan de slag te gaan om op creatieve wijze je schoenen te laten matchen met je geitenwollensokken. Het lijkt ons heel leuk om je daar te zien! Neem je extra schoenen mee?
Check hier het Facebook event en kom langs!
Op geitenwollensokken.nl kun je meer over de campagne lezen. Wij zetten geitenwollensokken op het voetstuk dat ze verdienen. Doe je mee?
Tags
Goeie energieGerelateerde artikelen
Via ons blog houden we je op de hoogte van alle ins en outs op het gebied van goeie energie.