4 oktober 2016

GroenDoen: Hoe zeewier de wereld kan redden

In deze tiende aflevering vertellen Nikki en Berthine over hun missie om een zeeboerderij te starten in de IJmond. Beide dames zijn opgegroeid aan zee en hebben hun hart verloren aan de kust en de zee.

Vandebron maakt in samenwerking met OneWorld een 10-delige minidocu 'GroenDoen' over duurzame individuen en initiatieven. Stuk voor stuk mensen, die op een leuke, inspirerende en makkelijke manier iets goed doen voor de wereld en zo veel impact maken. Wij zoeken hun op en laten in deze serie zien dat iedereen het verschil kan maken. Laat je inspireren! 

Een zeeboerderij in de IJmond

In deze tiende aflevering vertellen Nikki en Berthine over hun missie om een zeeboerderij te starten in de IJmond. Beide dames zijn opgegroeid aan zee en hebben hun hart verloren aan de kust en de zee. In het gebied rond IJmuiden is veel industrie aanwezig, met watervervuiling tot gevolg. Zeewier kan schadelijke stoffen uit het water filteren. In deze serie vertellen ze over hun missie en de eindeloze mogelijkheden, die zeewier te bieden heeft. 

In deze tiende aflevering vertellen Nikki en Berthine over hun missie om een zeeboerderij te starten in de IJmond. Ze laten vol enthousiasme zien wat de mogelijkheden zijn met zeewier.

Geïnspireerd om zelf iets goeds te doen? Doe mee met de Micro-idealenchallenge!

Geschreven door Wijnand Beijer

Wijnand was content creator bij Vandebron en werkt tegenwoordig als freelance fotograaf en cameraman.

Deel dit artikel
Tags
GroenDoenImpactKlimaatNatuur