29 mei 2017

Goeie energie van én voor Vandebron

Vandebron bestaat nog maar kort: sinds 2014 werken we hard aan het op z'n kop zetten van de energiemarkt. En dat is niet onopgemerkt gebleven.

We hebben de afgelopen jaren namelijk een aantal prijzen in de wacht gesleept, die voor ons belangrijke mijlpalen zijn. Hieronder een overzichtje. 

Join our Core 2014 - Ben & Jerry’s en Ashoka

De eerste prijs die we wonnen was meteen een grote: de Join our Core van Ben en Jerry’s en Ashoka. De prijs is geïnspireerd op de oprichters van het beroemde Amerikaanse ijsmerk. Zij begonnen met een economische en sociale missie en willen met deze prijs bedrijven steunen die ook iets doen aan de ontwikkeling van een betere wereld. 

Van over de hele wereld deden allerlei toffe bedrijven mee en wij wonnen in 2014, met de pitch die een van onze oprichters Matthijs hield in Londen. We kregen € 10.000,-, advies van Ashoka, een training van de enige echte Ben en Jerry én een plekje op de alom bekende ijspint. Kun jij je een mooiere kickstart van Vandebron indenken?

Unilever Sustainable Living Young Entrepeneurs Award 2015

Een jaar later wonnen we een internationale prijs. Volgens Unilever en de University of Cambridge heeft Vandebron “een prachtige disruptieve benadering van de energiemarkt. We zien de enorme impact die het bedrijf kan hebben.”

Marketing Launch of the Year - Dutch Marketing Awards 2016

Onze Marketing-afdeling bestond nog maar net, of we wonnen al een prijs. De belangrijkste op dit gebied nog wel: de Marketing Launch of the Year tijdens de Dutch Marketing Awards in 2016. Hieronder vertelt Jaap je daar meer over. 

 <youtube>hSdIupnehTg</youtube> 

Beste energieleverancier van Nederland 2016 - Consumentenbond

Laten we wel wezen: 2016 was een topjaar voor Vandebron. In dezelfde maand dat we de 100.000ste klant verwelkomden, werden we ook nog eens de beste energieleverancier van Nederland. De Consumentenbond gaf ons een 8,4 gebaseerd op onze klanttevredenheid, klantenservice en natuurlijk op duurzaamheid.

Nummer 30 meest inspirerende organisaties van 2016 - Synergie

We stonden ook nog eens in de ‘Inspirerende 40’-lijst van Synergie. En op plek 30 nog wel! Andere namen op de lijst waren Tony’s Chocolonely, Tesla, WNF en Dopper. Geen kleine namen en daarom een grote eer om hiertussen te staan.

Nominatie EY Entrepeneur of the Year 2017

In 2017 is Matthijs genomineerd voor de EY Entrepeneur of the Year Award. We staan in de finale en wachten in spanning af tot begin oktober, als bekend gemaakt wordt of we deze titel ook echt kunnen toevoegen aan dit mooie prijzenrijtje.

Duurzaamste bedrijf van Nederland 2017 - Stichting Nederland CO2 Neutraal 

Als kers op de taart wonnen we op 8 juni 2017 de titel "Duurzaamste bedrijf van Nederland". Een grote eer met als prijs een prachtige wisselbokaal. Stichting Nederland CO2 Neutraal heeft als doel mensen in bedrijven te inspireren en plezier te laten beleven met het maken van duurzame keuzes. En we zijn het denk ik dan wel met elkaar eens dat dat bij Vandebron zeker het geval is! 

Krijg jij hier ook goeie energie van?

Vraag een gratis energiecheck aan op de site. Wie weet maak jij binnenkort ook deel uit van de energietransitie.

Geschreven door Jacqueline de Vent Escalante

Jacqueline de Vent Escalante, voormalig copywriter bij Vandebron

Deel dit artikel
Tags
Vandebron