26 maart 2020

Experts aan het woord over elektrisch rijden

Is elektrisch rijden eigenlijk wel duurzamer dan rijden in een benzineauto? En zijn we er überhaupt wel klaar voor? Verschillende experts geven antwoord op al je vragen over elektrisch rijden.

Elektrisch rijden wordt niet alleen in Nederland maar overal ter wereld steeds populairder. Veel mensen zijn fan van elektrisch rijden en het aantal elektrische auto’s neemt in een rap tempo toe. Toch roept deze trend ook nog veel vragen op. Is het eigenlijk wel duurzamer dan rijden in een benzineauto? En zijn we er überhaupt wel klaar voor? Vandebron gaat op zoek naar antwoorden. In samenwerking met vier verschillende experts beantwoorden we al je vragen. 

Hoe meer mensen elektrisch gaan rijden, hoe meer laadpalen en laadplekken er nodig zijn in de stad. Walther Ploos van Amstel, lector Citylogistiek aan de HvA, onderzoekt al jaren wat deze ontwikkeling betekent voor het straatbeeld. Hij legt ons in deze video precies uit wat we de komende jaren kunnen verwachten:

Een elektrische auto is voor velen nog een (te) dure aanschaf. Leasen kan daarom een goed alternatief zijn. We gaan hierover in gesprek met Mark Schreurs, mede-oprichter van leasemaatschappij MisterGreen:

Ga je elektrisch rijden, dan zijn er verschillende partijen waarbij je een laadpas en laadpaal kunt afnemen, waaronder Vandebron. We vragen Fardau, Head of Electric Mobility, waarom Vandebron deze stap heeft gemaakt en wat haar visie is op elektrisch rijden:

Nederland is inmiddels koploper als het gaat om het aantal laadpalen per 100 km wegdek. Maar hoe makkelijk is het al om op reis te gaan met een elektrische auto? Kun je overal laden? En zijn er dingen waar je rekening mee moet houden? We vragen het onze klant Robert, die al sinds 2014 elektrisch rijdt. Hij vertelt over zijn ervaring met de elektrische auto in binnen- én buitenland:

Lees hier de volledige interviews met Walther, Mark, Fardau en Robert. Meer weten over de elektrisch rijden-diensten van Vandebron? Klik dan hier.

Geschreven door Margo van Gils

Margo is content creator bij Vandebron, houdt van schrijven en het bourgondische leven.

Deel dit artikel
Tags
ActueelElektrisch rijdenGroenDoenImpactInspiratiebronnenKennisbankSlim ladenTechVandebron