Openbare laadpalen in gemeenten

Allego heeft in verschillende gemeenten in Nederland openbare oplaadpunten geplaatst. Hier geldt een laadprijs die is opgebouwd uit twee componenten. Een component voor de infrastructuur en een voor de elektriciteit.

Standaardtarieven openbaar laden (AC beschikbaar vermogen tot 22 kW) Infrastructuurcomponent door Allego Elektriciteitscomponent door Vandebron Totaal
€ 0,22 € 0,12 € 0,34 per kWh

Dit bedrag is inclusief BTW en excl. een eventuele opslag die door uw laaddienstverlener (behorend bij uw laadpas) wordt berekend.

Let op!

Per gemeente kunnen er afwijkende afspraken zijn in verband met een bijdrage van de gemeente. Deze afwijkende afspraken gelden op dit moment voor de volgende gemeenten:

Infrastructuurcomponent door Allego Elektriciteitscomponent door Vandebron Totaal
Gemeente Arnhem € 0,19 € 0,12 € 0,31 per kWh

In gemeente Arnhem is er een connectietarief van kracht. Dit is een tarief dat in gaat wanneer uw e-auto aan een oplaadpaal verbonden is zonder dat deze oplaadt. Dit tarief is van toepassing tussen 9.00 en 21.00u in het betaald parkeren en parkeervergunningen-gebied van gemeente Arnhem. De kosten hiervoor zijn €1,20 per uur.

Infrastructuurcomponent door Allego Elektriciteitscomponent door Vandebron Totaal
Gemeente Almere € 0,19 € 0,12 € 0,31 per kWh

Is het een MRA-laadpaal?

Dan zijn er afwijkende laadtarieven van toepassing. Met een MRA-e abonnement betaalt u €0,28 per kWh (inclusief BTW en kosten van de laaddienstverlener). Zonder abonnement betaalt u de standaard prijs van €0,32 per kWh (inclusief BTW). Dit bedrag wordt in rekening gebracht bij uw laaddienstverlener (behorend bij uw laadpas). Afhankelijk van uw laaddienstverlener worden dan nog aanvullende kosten in rekening gebracht. Meer informatie vindt u op openbaarladen.nl/mra.

Wilt u vooraf weten welk tarief u betaalt?

Wilt u vooraf weten welk tarief u betaalt? Indien u gebruik maakt van de Smoov app (iOS of Android) en de Direct Payment service van Vandebron, ziet u vooraf welk laadtarief van toepassing is!